ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Δεν υπήρξε ποτέ Destiny 3, ακύρωσε spinoff η Bungie

Ο Jason Schreier ξεκαθαρίζει τι ισχύει και τι όχι!

Μέσα στον κυκεώνα ειδήσεων που αφορούσαν τις εκατοντάδες απολύσεις που ανακοίνωσε η Bungie, ο πάντα αξιόπιστος Jason Schreier βγήκε για να προσφέρει λίγη διαφάνεια στα όσα ακούγονται για τα projects που είχε το στούντιο στα σκαριά το τελευταίο διάστημα. 

Ο ρεπόρτερ του Bloomberg επικοινώνησε με νυν και απομακρυσμένους πλέον υπαλλήλους της Bungie, που παρέμειναν φυσικά ανώνυμοι, όλοι εκ των οποίων περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατούσε στην εταιρεία λίγο πιεστική. Αυτό διότι υπήρξε απότομη μεγέθυνση της ομάδας και των στόχων της σε βαθμό που δεν μπορούσε να συμβαδίσει με τα πολλαπλά ενεργά video games υπό ανάπτυξη/υποστήριξη.

Θύμα των αλλεπάλληλων ρίσκων το "Payback" που, βάσει των όσων είπαν στον Schreier, ήταν ένα παιχνίδι εντός του σύμπαντος του Destiny, με πιο πειραματική μορφή και παραμορφωμένη φόρμουλα από το big-hit της Bungie. Το συγκεκριμένο θα ήταν third-person shooter και όχι FPS και θα επέτρεπε στους παίκτες να χρησιμοποιήσουν υπαρκτούς χαρακτήρες του Destiny σε co-op lobbies για να εξερευνήσουν πλανήτες, να πολεμήσουν εξωγήινους και να λύσουν γρίφους. Αυτό που προτάθηκε κατά το conceptation του ήταν να απορροφήσουν στοιχεία από τα Warframe και Genshin Impact.

Το γεγονός ότι τα γεγονότα του και το setting του εξακολουθούσαν να εξαρτώνται από το Destiny οδήγησε αρκετούς δημοσιογράφους στο να μπερδευτούν και να υποθέσουν πως η Bungie ετοίμαζε το Destiny 3. Παρ' όλα αυτά, το συγκεκριμένο είχε πιο spinoff βάση και θα είχε αρκετή απόσταση από τα Destiny και Destiny 2.

Ό,τι και να ήταν πάντως, ο Schreier δηλώνει με σιγουριά πως το "Payback" ακυρώθηκε πριν ένα δίμηνο περίπου, με όλη την εστίαση της Bungie να κατευθύνεται πια στο Marathon, όπως περίπου μας περιέγραψε στην ανακοίνωση των απολύσεων ο Pete Parsons.

Η ιδέα ενός Destiny 3 δεν προχώρησε ποτέ στα ενδότερα της Bungie, αφού εξακολουθεί να έχει πλάνα για το Destiny 2 και μακροπρόθεσμα, ακόμα και αν χρειαστεί να παρατήσει το premium μοντέλο.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.