ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Diablo Immortal: Χρειάζονται 110.000$ για να μαξαριστούν οι χαρακτήρες

Ή 10 χρόνια για να φτάσει στο μέγιστο επίπεδο.

Μια νέα ανάλυση λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του Diablo Immortal, αναφέρει ότι μπορεί να κοστίσει σε κάποιον παίκτη γύρω στα 110.000$ εάν θέλει να φτάσει στα μέγιστα επίπεδα εξέλιξης μέσω των microtransactions, που απ’ ότι φαίνεται είναι και ο μόνος τρόπος μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, σε ένα video του Bellular News η ανάλυση του υποδεικνύει ότι για να φτάσει κανείς στο μέγιστο επίπεδο με την χρήση των Legendary Gems, μια μονάδα “πληρωμής” διαθέσιμη στο post-game, πρέπει να πληρώσει. Με αποτέλεσμα για να εξελίξεις πλήρως τον χαρακτήρα σου να χρειάζεται να πληρώσεις περίπου 110.000$ (αξία αγοράς gems). Αυτό όμως που το καθιστά χειρότερο μέχρι στιγμής, είναι ότι δεν μπορείς να τα αγοράσεις κατευθείαν, αλλά μπορείς μόνο μέσω αγοράς loot boxes.

Επιπροσθέτως, με βάση την εξήγηση από ένα thread του Reddit το ποσό των χρημάτων μπορεί να αυξηθεί δραματικά, καθώς για να μεγιστοποιήσεις την εξέλιξη σου πρέπει πρώτα να πας τα 5-star gems στο rank 10, κάτι το οποίο μπορεί να κοστίσει περίπου 40.000$ σε loot boxes. Βέβαια μόλις ολοκληρώσεις αυτό το βήμα ξεκλειδώνοντας τους ανάλογους πίνακες, ο παίκτης πρέπει να συνεχίσει να “επενδύει” τα χρήματα του, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία μεγιστοποίησης των gems.

Ο director του παιχνιδιού σχολίασε ότι όλη αυτή η αρνητικότητα είναι απλά λάθος πληροφόρηση. Φυσικά όμως να προσθέσουμε ότι το παιχνίδι δεν κυκλοφόρησε στο Βέλγιο και την Ολλανδία, εξαιτίας των αυστηρών νόμων περί loot boxes και τυχερών παιγνίων, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προ-εγγραφή που κυκλοφορούσε στα Google και Apple stores. Τέλος ύστερα από ερώτηση στην Activision Blizzard, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι λόγο της νομοθεσίας δεν μπορεί να είναι διαθέσιμο το παιχνίδι τους στις παραπάνω χώρες.  Εδώ να θυμίσουμε την παρόμοια ιστορία με το Fifa ultimate team mode και την ολοκληρωτική αφαίρεση τους από το παιχνίδι στις εν λόγω χώρες.

Ας ελπίσουμε να εισακουστούν τα σχόλια των παιχτών και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί να διορθώσει αυτή την εικόνα με τα loot boxes, για να παραλάβει ο κόσμος ένα game όπως αρμόζει στην φανταστική σειρά Diablo.

Πηγή: VGC

Μιχάλης Κωνσταντάκης's Avatar

Μιχάλης Κωνσταντάκης

Γιατί το gaming για μένα είναι μια στιγμή ηρεμίας μέσα στο χάος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88