ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Diablo IV: Σαρώνει μέχρι και την κόλαση με 10 εκατομμύρια παίκτες

Καταπληκτική πορεία για το θρυλικό RPG.

Με ένα ολοστρόγγυλο «10» υπογραμμίστηκε η επιστροφή της Blizzard στις επιτυχίες, βλέποντας το Diablo IV να σημειώνει νούμερ-ρεκόρ ήδη από τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του. Το παιχνίδι έκανε ντεμπούτο σε PC και κονσόλες στις αρχές του περασμένου Ιουνίου και σε κάτι λιγότερο από 30 ημέρες συγκέντρωσε στους servers του περισσότερους από 10 εκατομμύρια παίκτες, τοποθετώντας τον εαυτό του στην κορυφή της λίστας με των blockbuster κυκλοφοριών της Blizzard, από άποψη ρυθμού πωλήσεων σε ανάλογο χρονικό διάστημα.

Ποιος θα περίμενε πως το όνομα του Diablo θα ανατρεπόταν ξανά μετά το κάζο του Diablo Immortal, όταν πολλοί είχαν θεωρήσει τότε πως το mobile άνοιγμα της Blizzard θα σήμανε την απεβίωση του franchise. Εν τέλει, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά, με το Diablo IV να βοηθά τον τεράστιο αυτό publisher να σημειώνει έσοδα που ξεπέρασαν το ένα δις δολάρια στο προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο.

Υπήρξε βέβαια μία αναστάτωση με την άφιξη της πρώτης live-service σεζόν του παιχνιδιού, ένα κομμάτι στο οποίο η Blizzard φαίνεται να έχει πάρει ορισμένες λάθος αποφάσεις για την υποστήριξή του, ωστόσο το Diablo IV συνεχίζει να παρίσταται ως ασταμάτητο «τρένο» πωλήσεων και κερδών για τους δημιουργούς ορισμένων εκ των κορυφαίων σειρών του gaming, όπως τα WoW, Hearthstone, Starcraft, Overwatch και άλλων.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.