ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Διατεθειμένη να πουλήσει την Gearbox Software φαίνεται πως είναι η Embracer Group

Ανάγκη για ρευστό χρήμα έχει η σουηδική εταιρεία.

Ένα ντόμινο εξελίξεων έχει οδηγήσει την Embracer Group να θέλει πιθανότατα να πουλήσει μερικές ομάδες ανάπτυξης που έχει στην κατοχή της, με το πρώτο φαβορί να είναι η Gearbox Software, που είχε ενταχθεί στο δυναμικό του σουηδικού κολοσσού μόλις δύο χρόνια πίσω. Αρκετές πηγές επιβεβαιώνουν την επιθυμία της Embracer Group να συμβεί αυτό, ενώ μάλιστα το Bloomberg έχει στην κατοχή του ένα email από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Gearbox Software, Dan Hewitt, ο οποίος πήρε θέση αναφορικά με το θέμα.

«Η βασική περίπτωση είναι πως η Gearbox Software παραμένει μέρος του της Embracer Group, ωστόσο υπάρχουν διάφορες επιλογές υπό εξέταση, με μερικές αυτές να είναι η πώλησης της Gearbox Software, της μεταφοράς ως ανεξάρτητο στούντιο ή κάποια άλλη. Εν τέλει, θα ακολουθήσουμε όποιο μονοπάτι είναι καλύτερο τόσο για την Gearbox Software όσο και για την Embracer Group», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Hewitt.

Σίγουρα η Gearbox Software είναι μία αρκετά ταλαντούχα ομάδα, που διαθέτει στην κατοχή της αρκετά μεγάλα IP’s, κάτι που κάνει ίσως εύκολο το ενδεχόμενο ενδιαφέροντος μίας μεγάλης εταιρείας να την εντάξει στο δυναμικό της. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές πως ήδη υπάρχουν πιθανοί αγοραστές, που θα ήθελαν να διαπραγματευτούν για την εξαγορά της.

Η Embracer Groups βρίσκεται σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού όπως είχαμε αναφέρει μερικούς μήνες πριν, η εταιρεία βρέθηκε να ακυρώνει μία επικείμενη συνεργασία ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που οδήγησε σε πτώση των μετοχών της εταιρείας της τάξης του 40%.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Embracer Group επιθυμεί την αποδέσμευση μερικών από εταιρειών που έχει στην κατοχή της. Για την ιστορία πάντως, η Gearbox Software εντάχθηκε στον σουηδικό κολοσσό το 2021 έναντι 1.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: VGC

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.