ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Διαθέσιμο το δωρεάν demo του Final Fantasy VII Rebirth

Και τι δεν μας έδειξε το State of Play!

Το πιο πολυαναμενόμενο παιχνίδι της χρονιάς, όπως ψηφίστηκε από το κοινό των The Game Awards, ταράζει και συγκινεί για ακόμα μία φορά τους gamers που έχουν έστω την παραμικρή εικόνα του "μύθου" που ακούει στο όνομα FFVII. Η αποκλειστική State of Play παρουσίαση του FFVII Rebirth ολοκληρώθηκε και μας παρείχε άφθονες κινηματογραφικές σκηνές με κεντρικούς και μη χαρακτήρες, μπόλικα gameplay πλάνα από το πεδίο της μάχης και τις επιμέρους δραστηριότητες του παιχνιδιού, όπως και μία γρήγορη ματιά σε μερικές εκ των αρκετών προσθηκών που θα φέρει μαζί του η συνέχεια του FFVII Remake.

Το show άνοιξε ο Yoshinori Kitase, παραγωγός του παιχνιδιού, καλωσορίζοντάς μας και δίνοντας το έναυσμα για να πέσει το πρώτο τρέιλερ, το οποίο στη μεγαλύτερη διάρκειά του μας σύνδεσε με το story του παιχνιδιού, που συνεχίζει αμέσως από εκεί που ολοκληρώνεται το FFVII Remake, δηλαδή με τον Cloud και την ομάδα του να πατούν εκτός της Midgar. Οι σκηνές εναλλάσσονται πολύ γρήγορα και μας δείχνουν μία μίξη από πολύ χαρακτηριστικές στιγμές του original παιχνιδιού και το πώς αρκετοί χαρακτήρες εκείνου επιστρέφουν στο Rebirth. 

Τη σκυτάλη παίρνει στη συνέχεια ο Naoki Hamaguchi, director του παιχνιδιού, εξηγώντας μας πως ο κόσμος του Rebirth είναι τεράστιος, αναφέροντας πως θα επισκεφτούμε τα regions των Grasslands στην αρχή, Junon, Corel, Gongaga (γενέτειρα του Zack) και Cosmo Canyon (πατρίδα του Red XIII). Μέσα από το World Intel και τα side stories που περιλαμβάνει θα μπορείτε να βρίσκετε περισσότερα Materia, ενώ rewards θα προσφέρουν και τα διάφορα Odd Jobs, μερικές ακόμη επιμέρους αποστολές που είτε έρχονται από το αυθεντικό FFVII είτε φτιάχτηκαν για να γεμίσουν με περισσότερο content και ζωντάνια το Rebirth. Παρόντα ήταν και αρκετά mini games (είδαμε π.χ. τα G-Bike και Chocobo Racing) που επίσης εμπνέονται από προϋπάρχοντα modes του παλιού FFVII, δίχως αυτό να σημαίνει πως το Rebirth δεν θα έχει και τα δικά του παιχνιδάκια για να εμπλουτίσει την ποικιλία δραστηριοτήτων του. 

Επιβεβαιώθηκε επίσης πως θα υπάρχει Perfromance Mode με Dynamic 4K και 60FPS, ενώ στα 30FPS αλλά καθαρό 4K θα στοχεύει το Graphics Mode. 

Αξιοσημείωτο το πόσο μοναδικός είναι ο κάθε ελεγχόμενος χαρακτήρας στο traversal, αλλά και το νέο Folio Skill Tree με ικανότητες που αφορούν τα synergies των χαρακτήρων στους διάφορους συνδυασμούς τους, εφόσον πρέπει να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε δεσμούς ανάμεσά τους που ενισχύουν την ομαδική τους αποτελεσματικότητα στη μάχη. 

Ο βομβαρδισμός από πληροφορίες και πλάνα έληξε με ένα δωράκι από τη Square Enix, αφού μπορείτε ΤΩΡΑ να πάτε στο PS Store και να κατεβάσετε το δωρεάν demo του Final Fantasy VII Rebirth. Σε αυτό θα παίξετε ένα τμήμα του παιχνιδιού που αποτελεί στην ουσία flashback μίας αποστολής του Cloud όταν ακόμη ήταν Soldier, το γνωστό στους fans "Nibelheim incident". Μην το αργήσετε γιατί είναι 48GB!

Όλα δείχνουν πως το Final Fantasy VII Rebirth είναι έτοιμο να συντρίψει τον ανταγωνισμό όταν κυκλοφορήσει στις 29 Φεβρουαρίου αποκλειστικά για το PS5. Στο τέλος του State of Play αναφέρεται σαν σημείωση πως η Sony έχει exclusivity που διαρκεί ένα τρίμηνο, δηλαδή μέχρι τον ερχόμενο Μάιο.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.