ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Dragon's Dogma 2: Η Capcom κατέγραψε 2.5 εκατομμύρια πωλήσεις σε 11 μέρες

10 εκατομμύρια πωλήσεις αντιτύπων έφτασε η σειρά.

Σε εμπορική επιτυχία εξελίσσεται το Dragon’s Dogma 2, καθώς η Capcom ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 2.5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, σε μόλις 11 ημέρες από την κυκλοφορία του. Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τι πέτυχε το πρόσφατο action RPG, χρειάζεται να το συγκρίνουμε με το πρώτο παιχνίδι της σειράς, που είχε πουλήσει περίπου 1 εκατομμύριο αντίτυπα σε ένα μήνα από την κυκλοφορία του.

Κάπως έτσι, το franchise της Capcom έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ όλα δείχνουν πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί και άλλο στο μέλλον. Σύμφωνα με την ίδια την Capcom, το Dragon’s Dogma 2 είχε στόχο να προσελκύσει και νέο κοινό, πέραν τους μακροχρόνιους παίκτες και θαυμαστές που είχε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Ένας από τους τρόπου που προσπάθησε λοιπόν να προωθήσει η Capcom το παιχνίδι της ήταν η δωρεάν εφαρμογή που επέτρεπε τη δημιουργία του avatar του παίκτη, πριν από την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Δεν γνωρίζουμε αν η παραπάνω στρατηγική έπαιξε όντως τόσο σημαντικό ρόλο, πάντως φαίνεται πως το Dragon’s Dogma 2 έχει όλο το potential για να δικαιώσει και με το παραπάνω την Capcom, που αποφάσισε να το κυκλοφορήσει σχεδόν μία δεκαετία μετά το πρώτο Dragon’s Dogma.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.