ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η 2Κ προχωράει σε απολύσεις developers από την ομάδα των NBA 2K

Συνεχίζεται το κύμα απολύσεων στη βιομηχανία.

Μία μεγάλη ομάδα από developers φαίνεται να απέλυσε η 2Κ από το studio της στη Visual Concepts Austin (WWE 2K, NBA 2K & LEGO 2K Drive), συνεχίζοντας έτσι το τεράστιο κύμα απολύσεων, που έχει “καβαλήσει” τη gaming βιομηχανία από το 2023.

Με δημοσίευση του στο Linkedln, ο Brad Bowling (art manager) μας αναφέρει ότι η “δίψα για αίμα” στη gaming βιομηχανία συνεχίζεται, καθώς η Visual Concepts Austin απέλυσε τον ίδιο και μια ομάδα από ταλαντούχους devs. Συνεχίζει λέγοντας ότι πέρασε πολύ ωραία τα τελευταία χρόνια δουλεύοντας με μερικούς από τους καλύτερους devs στη βιομηχανία και ότι στα 23 χρόνια που βρίσκεται στον χώρο έχει δει αρκετές “κατηφόρες”, αλλά όχι κάτι παρόμοιο. Πάνω στο ίδιο κομμάτι είχε αναφερθεί και ο Sydney F (software engineer), ο οποίος είχε απολυθεί νωρίτερα. Συγκεκριμένα, μας εξηγεί ότι είχε μια υπέροχη χρονιά δουλεύοντας στη Visual Concepts Austin, αλλά δυστυχώς απολύθηκε μαζί με άλλους υπέροχους συναδέλφους του, με τον ίδιο να αναφέρει πως θα του λείψουν όλοι αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί του. 

Δυστυχώς με βάση τα στοιχεία από το site Game Industry Layoffs του Farhan Noor, η περσινή χρονιά κινήθηκε περίπου με 9.000 απολύσεις, ενώ στη φετινή έχουμε φτάσει ήδη τις περίπου 5.900 απολύσεις. Ακόμη, σύμφωνα με έρευνα του GDC, περίπου το ένα τρίτο των developers έχει επηρεαστεί από τις απολύσεις το τελευταίο χρόνο. Από τους 3.000 εργαζομένους που ερωτήθηκαν το 35% ανέφεραν ότι επηρεάστηκαν άμεσα από τις απολύσεις, με το 7% να λέει ότι απολύθηκαν οι ίδιοι, το 17% ότι απολύθηκε κάποιος συνάδελφος τους και τέλος το 11% ότι απολύθηκαν εργαζόμενοι από άλλες ομάδες ή τμήματα.

Λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας οι εταιρείες προχωράνε σε συμπίεση του κόστους παραγωγής τους, απολύοντας το προσωπικό τους. Αυτό βέβαια δεν μας παρέχει την ανάλογη βεβαιότητα ότι τα παιχνίδια θα συνεχίζουν να παράγονται με την ίδια ποιότητα. Ας ευχηθούμε να σταθεροποιηθεί η αγορά και να σταματήσουν οι απολύσεις, για την ευημερία των ίδιων των εργαζομένων, αλλά και για την κυκλοφορία ποιοτικότερων παιχνιδιών.

Μιχάλης Κωνσταντάκης's Avatar

Μιχάλης Κωνσταντάκης

Γιατί το gaming για μένα είναι μια στιγμή ηρεμίας μέσα στο χάος.