ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Capcom ανακοίνωσε τις πωλήσεις των πιο πρόσφατων παιχνιδιών της

Τρένο πάει το Resident Evil 4.

Δεν είναι μυστικό πως τα τελευταία χρόνια η Capcom τα πηγαίνει εξαιρετικά, πραγματοποιώντας κάθε χρόνο ρεκόρ εσόδων. Εξαίρεση δεν θα αποτελέσει ούτε το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, με την ιαπωνική εταιρεία να αποκαλύπτει τις πωλήσεις που πέτυχε κάθε πρόσφατος τίτλος της.

Πρώτο στη λίστα βρίσκεται φυσικά το εκπληκτικό remake του Resident Evil 4, το οποίο κατάφερε να πουλήσει 3.3 εκατομμύρια αντίτυπα, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις του στα 7 εκατομμύρια.

Το Street Fighter 6 το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2023 έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 3.3 εκατομμύρια αντίτυπα, με την Capcom να έχει ως στόχο να ξεπεράσει συνολικά τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Αν το πετύχει αυτό θα σημαίνει πως το πιο πρόσφατο παιχνίδι της σειράς θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων του franchise που ανέρχεται στα 7.4 εκατομμύρια αντίτυπα, ρεκόρ που κατέχει το Street Fighter 5.

Το παιχνίδι της Capcom που κυκλοφόρησε μόλις λίγους μήνες πριν, Dragon’s Dogma 2, έχει πουλήσει πάνω 2.6 εκατομμύρια αντίτυπα, ανεβάζοντας σε διψήφιο αριθμό τις συνολικές πωλήσεις του franchise. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το επίτευγμα του franchise Monster Hunter, το οποίο κατάφερε να ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις συνολικά.

Εκτός από τις πωλήσεις των πρόσφατων παιχνιδιών της, η Capcom αποκάλυψε πως οι καθαρές πωλήσεις, τα λειτουργικά έσοδα, τα τακτικά έσοδα, αλλά και το καθαρό εισόδημα αυξήθηκαν αισθητά από την περσινή χρονιά.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.