ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Capcom εξαγοράζει την ομάδα της Swordcanes

Με μεγάλη συνεισφορά στα Street Fighter 6, Final Fantasy XVI και άλλα.

Σε μία εποχή που οι εξαγορές πέφτουν βροχή και ονόματα όπως αυτά των Square Enix, Ubisoft, EA και πολλών ακόμη ακούγονται πως οδεύουν προς συγχώνευση με κάποιον από τους “μεγάλους” του gaming, η Capcom όχι μόνο δεν βάζει πωλητήριο, αλλά επενδύει κιόλας.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ιαπωνικό publisher που μας προσφέρει banger μετά το banger μέσα στο 2023, στο δυναμικό του θα εντάξει την Swordcanes, ένα μέχρι πρότινος support studio που έχει εργαστεί πάνω σε πολύ δυνατά ονόματα του gaming και αξιομνημόνευτους τίτλους, όπως τα Final Fantasy XVI, Hi-Fi Rush, Monster Hunter Rise.

Η καταπληκτική δουλειά της σε όλα τα παραπάνω και η άμεση συμμετοχή της και στην ανάπτυξη του Street Fighter 6 οδήγησε την Capcom στο να την υποδεχθεί ως θυγατρική της εταιρεία, έχοντας ένα δυνατό όπλο στην φαρέτρα της για υποστήριξη σε projects που απαιτούν εμπειρία σε 3D animation, character modeling, environment creation και σε 2D δημιουργίες.

Ορίστε τι είχε να πει η Capcom για το νέο της μέλος:

«Η δύναμη της Swordcanes έγκειται στην τεχνολογία παραγωγής τρισδιάστατων γραφικών, στην εσωτερική ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών και το στούντιο έχει πραγματοποιήσει εργασίες σε σημαντικούς τίτλους της Capcom στο παρελθόν. Ως εκ τούτου, στην Capcom αποφασίσαμε να μετατρέψουμε εξ ολοκλήρου το στούντιο σε θυγατρική μας εταιρεία, για να ενισχύσει βιώσιμα τις αναπτυξιακές και τεχνολογικές της ικανότητες.»

Δεν τους βάζεις ρε Capcom να δουλέψουν πάνω στο Pragmata μπας και βγει ποτέ;

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.