ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η CMA ενέκρινε και αυτή την εξαγορά της Activison Blizzard από την Microsoft

Έπεσε και το τελευταίο κάστρο!

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ένταξη της Activision Blizzard στην Microsoft, αφού και η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) ενέκρινε και επίσημα την εξαγορά μαμούθ. Μέχρι πριν λίγους μήνες η CMA είχε μπλοκάρει την εν λόγο συμφωνία, καθώς υπήρχαν ανησυχίες περί μονοπωλίου αναφορικά με το cloud gaming.

Για να καταφέρει να κατευνάσει τις συγκεκριμένες ανησυχίες η Microsoft συμφώνησε να παραχωρήσει τα δικαιώματα του cloud gaming στην Ubisoft, εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, για τα παιχνίδια της Activision Blizzard που θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

Μάλιστα η CMA θεωρεί πως θα πρέπει να λάβει τα εύσημα σχετικά με την παραπάνω τροποποίηση, ενώ επισήμανε πως η πρόταση μεταφοράς των δικαιωμάτων στην Ubisoft θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα. «Με την πώληση των δικαιωμάτων του cloud gaming της Activision Blizzard στην Ubisoft βεβαιωθήκαμε πως η Microsoft δεν μπορεί να "στραγγαλίσει¨ αυτή τη σημαντική και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά. Καθώς το cloud gaming μεγαλώνει, αυτή η παρέμβαση θα εξασφαλίσει στους ανθρώπους πιο ανταγωνιστικές τιμές, καλύτερες υπηρεσίες και περισσότερες επιλογές. Αποτελούμε τη μοναδική εταιρεία ανταγωνισμού που κατάφερε να παραδώσει αυτό το αποτέλεσμα.»

Η Microsoft δεν άφησε αναπάντητη τη συγκεκριμένη δήλωση, ευχαριστώντας δημόσια την CMA για την ενδελεχή αναθεώρηση αλλά και για την τελική της απόφαση. Πλέον αφού ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο η Microsoft μπορεί να δώσει και επίσημα τα χέρια της με την Activision Blizzard, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του gaming, με το ποσό να αγγίζει τα 69 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν είναι καθόλου απίθανο να γίνει σήμερα η ανακοίνωση της εξαγοράς, με την Activision Blizzard να εντάσσεται με κάθε επισημότητα πλέον στον αμερικανικό κολοσσό.

Πηγή: VGC

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.