ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Disney εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της EA

Άλλος ένας γίγαντας στο κόλπο!

Το Bloomberg έριξε και αυτό τη βραδινή του βόμβα, μέσω ενός ρεπορτάζ που αφορά τις gaming φιλοδοξίες του κολοσσού που ακούσει στο όνομα "Disney". Σύμφωνα με αυτό το αποκλειστικό δημοσίευμα, ο CEO της εταιρείας, Bob Iger, φαίνεται πως δέχεται πίεση από τα έτερα στελέχη της ώστε να επενδύσουν και να επεκταθούν στη βιομηχανία των παιχνιδιών, παίζοντας και εκεί το παιχνίδι των εξαγορών. Μάλιστα, υποστηρίζεται πως το όνομα που έπεσε στο τραπέζι είναι αυτό της EA, κυρίως λόγω της ήδη πολύ συνεργασίας τους, όμως υπάρχουν κι άλλοι publishers - που δεν ονομάστηκαν για κάποιον λόγο - στο στόχαστρο της.

Ο Bob Iger φέρεται να είναι "επιφυλακτικός" μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, μολονότι υπήρξε παρόντας στις μεγάλες κινήσεις της Disney ανά τα χρόνια, όπως για παράδειγμα κατά την απόκτηση των Pixar, Marvel Entertainment, Lucasfilm και 21st Century Fox. Εννοείται πως η εξαγορά μίας τόσο ενεργής εκδότριας εταιρείας του gaming θα τάραζε τα νερά, εφόσον η Disney θα είναι πλέον υπό την αιγίδα της το άκρως κερδοφόρο FIFA EA FC, μαζί με όλα τα μεγάλα IP's που της ανήκουν και την καθιστούν μέχρι σήμερα μία σταθερή και συνεχώς αναπτυσσόμενη δύναμη στον χώρο.

Η αλήθεια είναι πως καιρό τώρα περιμένουμε κι άλλα μεγάλα κεφάλια να μπαίνουν στο επενδυτικό πόκερ, με τις Amazon και Disney να έχουν σίγουρα τα κονέ και τα εφόδια για να μας απασχολήσουν. 

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.