ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η EA επιβεβαιώνει το νέο Battlefield με contept art

Επιστροφή στη μοντέρνα εποχή!

Ο επικεφαλής της Respawn Entertainment, Vince Zampella, μίλησε στο IGN για το μέλλον της σειράς παιχνιδιών Battlefield. Μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε μπορέσαμε να αποκομίσουμε μερικά συμπεράσματα για τις ιδέες της EA και τη θέλησή της να επαναφέρει το δημοφιλές FPS της στις ένδοξες εποχές του.

Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι το "peak" των Battlefield θεωρείται το era ανάμεσα στα Battlefield 3 και Battlefield 4, εξού και η διάθεσή της EA να επαναφέρει το setting του παιχνιδιού σε σύγχρονους πολέμους, αφήνοντας πίσω σκηνικά τύπου Α' και Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η κεντρική εικόνα, παρότι concept art, είναι αντιπροσωπευτική του ότι το νέο Battlefield θα έρθει ξανά στο σήμερα, πιθανότατα σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη.

Μολονότι δεν λάβαμε ευθείς πληροφορίες για το περιεχόμενο ή το όραμα του νέου Battlefield, ο Zampella εξήγησε πως τα μαθήματα που πάρθηκαν από τα maps των 128 παικτών και τους Specialists σαφή, αποτελώντας ευπρόσδεκτες δοκιμές, αλλά δεν θα επιστρέψουν. Αντ' αυτού, το νέο Battlefield θα φιλοξενεί 64 παίκτες στους χάρτες του, ενώ θα χρησιμοποιούνται ξανά τα classes. Πίσω από το project βρίσκονται περισσότερα game studios από ποτέ, αφού πέραν της DICE στο development συμμετέχουν οι Motive, Ripple Effect και Criterion.

Σε ερώτηση που του έγινε γύρω από το πώς βλέπει αυτός και η ομάδα του τον ανταγωνισμό, κατά κόσμον Call of Duty, υποστηρίζει πως υπάρχουν τρόποι για το Battlefield να είναι τόσο εμπορικό όσο ένα CoD, ωστόσο στην EA προτιμούν να το βλέπουν σαν κάτι ξεχωριστό, με διαφορετικές φιλοδοξίες. 

Όσον αφορά τη φάση στην οποία βρίσκεται το παιχνίδι, ο Zampella εξήγησε ότι οι δημιουργοί του παιχνιδιού "τρέχουν" play tests εβδομαδιαία, ενώ πρόκειται να αναζητήσουν το feedback του κοινού, με το οποίο θα επιδιώξουν να χτίσουν ξανά μία ισχυρή σχέση.

Το πότε θα μάθουμε περισσότερα και πιο συγκεκριμένα στοιχεία για το νέο Battlefield παραμένει άγνωστο, ωστόσο φαίνεται ότι θα ξεκινήσει η επικοινωνία με το κοινό μέσα στο 2025.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.