ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η επιστροφή του mobile βασιλιά “Flappy Bird” είναι γεγονός

Σε iOS και Android λίαν συντόμως!

Το φαινόμενο των mobile games που λέγεται Flappy Bird, πρόκειται να επιστρέψει νέο, ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με πολλές καινούριες επιλογές, 10 χρόνια αφότου ο δημιουργός του, Dong Nguyen, το αφαίρεσε από κάθε mobile store.

Το παιχνίδι απέκτησε τεράστια δημοτικότητα με πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες, αλλά το 2014 ο δημιουργός του, το αφαίρεσε από κάθε mobile store, καθώς η εθιστικότητα του παιχνιδιού του πήγαινε ενάντια στα ήθη και τις αντιλήψεις του, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα του από διαφημίσεις ανέρχονταν στο ύψος των 50.000$ την ημέρα.

Τώρα, το Flappy Bird πρόκειται να επιστρέψει, με μια διευρυμένη έκδοση που στοχεύει να κυκλοφορήσει έως τα τέλη Οκτωβρίου σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των browsers, αλλά και μια έκδοση iOS και Android που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2025. Αυτό το νέο Flappy Bird δεν είναι από τον Nguyen, είναι από το «The Flappy Bird Foundation», το οποίο περιγράφεται ως «μια νέα ομάδα παθιασμένων θαυμαστών που δεσμεύονται να μοιράζονται το παιχνίδι με τον κόσμο».

Η ομάδα αυτή έπιασε το project από την αρχή, ξεκινώντας με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του πρώτου παιχνιδιού «Piou Piou vs. Cactus», που ενέπνευσε και τον χαρακτήρα του παιχνιδιού που πλέον ονομάστηκε ως «Flappy». Το Flappy Bird Foundation δήλωσε ότι απέκτησε το επίσημο trademark Flappy Bird από την Gametech Holdings LLC, μια αμερικανική εταιρεία που φαίνεται να κατείχε προηγουμένως το trademark.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Michael Roberts, ο επικεφαλής δημιουργός του project, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του λέγοντας:

«Είμαστε υπερβολικά ενθουσιασμένοι που φέρνουμε πίσω το Flappy Bird και προσφέρουμε μια φρέσκια εμπειρία που θα κρατήσει τους παίκτες αφοσιωμένους για τα επόμενα χρόνια. Έχουμε μεγάλα σχέδια για το μικρό Bird μας!»

Ο Kek, ο προγραμματιστής του Piou Piou, συμμετέχει επίσης, και σχολίασε:

«Σήμερα είναι ένα ορόσημο όχι μόνο στο gaming αλλά και για μένα προσωπικά. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις πόσο επιρροή ήταν το Piou Piou για προγραμματιστές και εκατοντάδες εκατομμύρια παίκτες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι απίστευτο να δουλεύεις δίπλα σε μια τόσο αφοσιωμένη ομάδα θαυμαστών και δημιουργών που είναι πραγματικά παθιασμένοι με την αλλαγή της βιομηχανίας και μαζί να επαναφέρουν στη ζωή το αρχικό Flappy Bird».

Το Flappy Bird ήταν μια πολύ viral κυκλοφορία για την εποχή του και όλοι θεωρούσαμε πως είχαν έρθει οι τίτλοι τέλους του, γι’ αυτό η επιστροφή του αποτελεί σίγουρα μια έκπληξη, ακόμα και με την έλλειψη του αρχικού δημιουργού της.

Κώστας Σκουρογιάννης's Avatar

Κώστας Σκουρογιάννης

Λατρεύω και ασχολούμαι με όλα τα media και την τεχνολογία γενικότερα, αλλά όταν θα βρω λίγο ελεύθερο χρόνο, πάντα με ένα τηλεχειριστήριο στο χέρι θα με βρεις!