ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Fntastic απαντά επίσημα για τις κατηγορίες περί scam του The Day Before

And the show continues…

Με μία αρκετά μακροσκελής ανακοίνωση στο λογαριασμό της στο X, η Fntastic απαντά σε πέντε βασικά ερωτήματα γύρω από τις κατηγορίες περί scam μετά την αποτυχημένη κυκλοφορία του The Day Before. Ειδικότερα, για τις ανώνυμες κατηγορίες περί παραπλάνησης των παικτών η εταιρεία αναφέρει πως: "…Δεν πήραμε ούτε cent από τους χρήστες, δεν χρησιμοποιήσαμε crowdfunding μεθόδους και δεν προσφέραμε pre-orders. Ακόμα κι όταν το παιχνίδι έκλεισε, μαζί με τον publisher επιστρέψαμε τα λεφτά σε όλους τους παίκτες, ακόμα και σε όσους δεν ζήτησαν επιστροφή. Πόσες εταιρείες το έχουν κάνει αυτό;…"

Για τις ανώνυμες κατηγορίες για παραπλάνηση της επενδυτικής εταιρείας, η Fntastic υποστηρίζει πως: "Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ακόμα έχουμε μία καλή σχέση με τον publisher μας… Από το 2021, διαθέτουμε στη Νέα Ζηλανδία την εταιρεία MytonaFntastic και το επιτυχημένο παιχνίδι Propnight που έχει πουλήσει σχεδόν ένα εκατομμύριο αντίτυπα και λειτούργησε ως συν-επενδυτής στην ανάπτυξη του The Day Before."

Σχετικά με τις διαφορετικές ιστορίες ανώνυμων πρώην εργαζομένων για την ανάπτυξη του παιχνιδιού η εταιρεία δε δηλώνει "σίγουρη για το εάν αυτοί οι εργαζόμενοι είναι πραγματικοί ή όχι, αλλά οι σχέσεις μας με την ομάδα ήταν εξαιρετικές. Παρά το γεγονός ότι ήμασταν μία μικρή ομάδα με περιορισμένο προϋπολογισμό, βοηθήσαμε τους εργαζόμενους μας με την μετακόμιση τους, την ασφάλιση τους και σε ορισμένες περιπτώσεις στην αγορά εξοπλισμού ή την κάλυψη των στεγαστικών δανείων τους… Το μικρό ποσοστό αποχωρήσεων και το γεγονός ότι οι μισοί από όσους έφυγαν επέστρεψαν καταδεικνύει το θετικό εργασιακό περιβάλλον…"

Όσον αφορά για το ποιος έβγαλε χρήματα από την κυκλοφορία του The Day Before η εταιρεία αναφέρει πως "ορισμένοι bloggers έβγαλαν πολλά χρήματα από τη δημιουργία λανθασμένου περιεχομένου και μεγαλεπήβολων τίτλων από την αρχή για να κερδίσουν views και followers, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη πληροφοριών γύρω από την ανάπτυξη του παιχνιδιού…", ενώ αναφορικά με το γιατί το παιχνίδι δεν ήταν το ίδιο με τα trailers η Fntastic δηλώνει το εξής: "Εφαρμόσαμε όλα όσα δείξαμε στα trailers… Απενεργοποιήσαμε μόνο μερικά μικρά features, όπως το parkour, εξαιτίας προβλημάτων, αλλά στοχεύαμε στην εισαγωγή τους με την κανονική κυκλοφορία".

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει την επίθεση της απέναντι στους bloggers που είχαν σκοπό να υπερτονίσουν τα κακά του παιχνιδιού και καλεί το κοινό να εξετάσει πιο “unbiased” απόψεις, "όπως του Dr. Disrespect… στον οποίο άρεσε παρά τα αρχικά προβλήματα, τα οποία διορθώσαμε και που βοήθησαν το παιχνίδι να πάρει θετικότερες κριτικές στη συνέχεια". Κλείνοντας, η Fntastic ευχαριστεί όσους της έστειλαν θετικά μηνύματα μετά το κλείσιμο του παιχνιδιού, ζητώντας πρόσβαση ξανά στο παιχνίδι για να το βελτιώσουν.

Όσο «ψυχρά» και αντικειμενικά προσπάθησα να καταγράψω την παραπάνω ανακοίνωση, δεν σας κρύβω πως αυτή με θλίβει. Αυτό γιατί από τη μία έχουμε ένα παιχνίδι που αντικειμενικά ήταν κακό και από την άλλη έχουμε μία εταιρεία που προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, βάλει κατά πάντων -όποιοι κι αν είναι αυτοί-, χωρίς όμως να αναφέρει κάποιο σφάλμα της για την κατάσταση στην οποία κυκλοφόρησε το παιχνίδι. Καλό είναι να αναφέρονται τα γεγονότα και από τις δύο πλευρές ούτως ώστε κι εμείς να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα ως τρίτοι. Όμως και λίγη αυτογνωσία και αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ίσα ίσα που εκτιμάται όσο δύσκολες κι αν είναι οι καταστάσεις.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...