ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η FromSoftware αγόρασε τα δικαιώματα του Elden Ring από τη Bandai Namco

Προσέχει για να έχει.

Τον απόλυτο έλεγχο της πνευματικής της ιδιοκτησίας φαίνεται πως θέλει να έχει η FromSoftware, βάσει του συγκεκριμένου εγγράφου που δημοσιεύθηκε στο US Patent and Trademark Office. Βάσει αυτού, η FromSoftware φέρεται να απέκτησε τα δικαιώματα του ονόματος του Elden Ring από τον publisher του παιχνιδιού, έχοντας πια την πλήρη εξουσία γύρω από το trademark του μακράν πιο επιτυχημένου της βιντεοπαιχνιδιού.

Η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2023, με τις δύο εταιρείες να κάνουν τράμπα στην κατοχή του IP, κάτι που η FromSoftware δεν κάνει συχνά, αφού το Demon's Souls για παράδειγμα παραμένει στη δικαιοδοσία της Sony. 

"Ο εκχωρητής [Bandai Namco] εκχωρεί δια του παρόντος στον εκδοχέα [From Software] όλα τα δικαιώματα, τον τίτλο και τα συμφέροντα για το εμπορικό σήμα, μαζί με την καλή θέληση της επιχείρησης που συμβολίζεται από το εμπορικό σήμα και την αναγνωρισμένη καταχώρισή του, και με όλες τις αξιώσεις που προκύπτουν από ή που σχετίζονται με τη χρήση της ιδιοκτησίας του εμπορικού σήματος", αναφέρει το σχετικό document.

Μήπως η FromSoftware θέλει να έχει τον αποκλειστικό έλεγχο του IP γιατί θέλει να το επεκτείνει; Μήπως έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για αυτό που ενδεχομένως να περιοριζόντουσαν από τη Bandai Namco; Ποιος ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε ακούσει την τελευταία λέξη του Elden Ring, αφού ακόμα περιμένουμε το Shadow of the Erdtree DLC.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.