ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η KRAFTON "ανασταίνει" την Tango Gameworks και το Hi-Fi RUSH με εξαγορά

Διάσωση της τελευταίας στιγμής για το ταλαντούχο team!

Άπαντες σοκαρίστηκαν στην είδηση πως μεταξύ των απολύσεων και το κλείσιμο στούντιο ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών θα έπεφτε αγχόνη και στον σβέρκο της Tango Gameworks, μόλις έναν χρόνο μετά την breakthrough επιτυχία του Hi-Fi RUSH. Αυτή την αψυχολόγητη κίνηση της Microsoft και των Xbox Game Studios ήρθε ευτυχώς να διορθώσει η KRAFTON, η οποία σήμερα ανακοίνωσε πως απέκτησε τα δικαιώματα τόσο της εταιρείας που ίδρυσε ο Shinji Mikami, όσο και του Hi-Fi RUSH ως τμήμα του καταλόγου της.

Κάπως έτσι, ο κορεάτικος publisher έδωσε το "φιλί της ζωής" σε ένα game studio που θεωρούταν χαμένο, όπως και σε ένα νέο IP που εκτιμήθηκε όσο λίγα τα τελευταία χρόνια. Για αυτό και η ανακοίνωση της KRAFTON αναφέρει χαρακτηριστικά πως πλέον η Tango θα έχει το ελεύθερο και να μεγαλώσει το σύμπαν του Hi-Fi RUSH, εφόσον ο κόσμος το απαιτεί, αλλά και να πειραματιστεί και να καινοτομήσει με νέα games και ιδέες.

Διευκρινίστηκε επίσης πως ήδη η KRAFTON συνεργάζεται με το Xbox για την ομαλή μετάβαση των δικαιωμάτων και των εργαζομένων της Tango στο νέο αυτό περιβάλλον, όπως και ότι όλο αυτό δεν θα επηρεάσει κάπως τις τωρινές εκδόσεις των The Evil Within, The Evil Within 2, Ghostwire: Tokyo ή του Hi-Fi RUSH.

Πολύ ευχάριστο, λοιπόν, που αναγνωρίστηκε κάπως η "αδικία" και θα συνεχίσουμε να έχουμε μαζί μας την ομάδα που μας χάρισε όλα τα παραπάνω. Η δε KRAFTON σαν εκδότης έχει δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί την υποστήριξη και τη διαφήμιση μεγάλων τίτλων (PUBG, The Callisto Protocol, κ.α.), άρα ελπίζουμε πως το ίδιο θα συμβεί και με τους μελλοντικούς τίτλους της Tango τώρα που βρίσκεται υπό την αιγίδα της.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.