ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Meta διαλύει τη Ready at Dawn

Κρίμα για την ομάδα που μας έδωσε το The Order: 1886...

Μία πολύ δυσάρεστη είδηση περίμενε τους fans και ακόμα περισσότερο τους υπαλλήλους της Ready at Dawn αυτό το πρωί. Η Meta (πρώην Facebook), η οποία είχε προβεί στην εξαγορά του στούντιο πίσω στο 2020, αποφάσισε να το κλείσει οριστικά, ενημερώνοντας τους εργαζομένους του για την άμεση εξέλιξη της απόλυσής τους.

Φυσικά, είναι θλιβερό για όλους αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους, ενώ μας πειράζει ακόμα παραπάνω σκεπτόμενοι την πλούσια κληρονομία που έχει αφήσει πίσω της η Ready at Dawn, ξεκινώντας το ταξίδι της στο game development από τα γραφεία της στο Ίρβαϊν της Καλιφόρνια το 2003.

Πέραν του The Order: 1886, ενός παιχνιδιού που άφησε γλυκόπικρες αναμνήσεις στις αρχές του PS4, αλλά είχε αρκετό potential, η Ready at Dawn είχε λάμψει και επί PSP, δίνοντάς μας πρώτα το Daxter (spinoff του Jack & Daxter) και τα εξαιρετικά God of War: Chains of Olympus και God of War: Ghost of Sparta.

Αργότερα ασχολήθηκε με το VR gaming, εξού και η απόφαση της Meta να την εντάξει στο δυναμικό της Oculus Studios, αλλά τα Lone Echo δεν έπιασαν αρκετά για να την κρατήσουν ζωντανή από ό,τι φαίνεται.

Δεν έφτασε ποτέ να απαρτίζεται από αρκετά άτομα (20κάτι), αλλά δυστυχώς η ιστορία της σταματά εδώ.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.