ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η μητρική της 505 Games αναμένεται να προβεί σε απολύσεις του 30% του προσωπικού της

Η Digital Bros βρίσκεται σε μία διαδικασία αναθεώρησης.

Τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε πως η βιομηχανία του gaming βρίσκεται σε μία συνεχή αναδιάρθρωση, που έχει ως αποτέλεσμα να λιγοστεύουν διάφορες θέσεις εργασίας σε πολλές εταιρείες. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η μητρική εταιρεία της 505 Games, Digital Bros, ανέφερε πως σχεδιάζει να μειώσει κατά 30% το εργατικό της δυναμικό, στο πλαίσιο της οργανωτικής αναθεώρησης στα στούντιο ανάπτυξης και τις εκδοτικές μονάδες της.

«Η αγορά των video games έχει εξελιχθεί από την πανδημία και έπειτα, ώστε να είναι πιο επιλεκτική όσον αφορά τα νέα παιχνίδια, με τους καταναλωτές να στρέφονται όλο και περισσότερο σε καθιερωμένες σειρές παιχνιδιών παίζοντάς τα για μεγαλύτερες περιόδους.

Η στρατηγική της Digital Bros έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο και εξελισσόμενο ανταγωνιστικό σενάριο και θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της προχωρώντας στην κυκλοφορία sequels και νέων εκδόσεων παλαιότερων επιτυχημένων παιχνιδιών, με περιορισμένο αριθμό νέων projects μεγαλύτερου προϋπολογισμού. Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αναμένεται να αντιπροσωπεύει μείωση περίπου του 30% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, με το κυρίαρχο τμήμα να συγκεντρώνεται στα στούντιο.»

Οι ειδήσεις σχετικά με απολύσεις εργαζομένων στη βιομηχανία αποτελούν συχνό φαινόμενο, με εταιρείες-γίγαντες να ανακοινώνουν καθημερινά τη μείωση του εργατικού δυναμικού.

Πηγή: VGC

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.