ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Microsoft ήθελε και πρόσφατα την εξαγορά της Nintendo!

Και να 'ταν μόνο αυτή!

Μία σειρά (θεωρητικά) μυστικών εγγράφων κάνει τον κύκλο του διαδικτύου και αποκαλύπτει πολλά από τα πλάνα του Xbox για τα μετέπειτα χρόνια, τόσο στο κομμάτι του hardware, όσο και του software, όπως και αρκετών επενδυτικών ιδεών.

Στην business περίπτωση είχαμε τη διαρροή ενός e-mail που προέρχεται από τον ίδιο τον Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, στο οποίο επικοινωνεί με τους συνεργάτες του την ιδέα να κινηθούν προς την εξαγορά της Nintendo. Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα εστάλη το 2020, λίγο καιρό πριν ανακοινωθεί το deal με τη ZeniMax (Bethesda) και μας δείχνει πως η Microsoft είχε ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες, θέλοντας να αποκτήσει τον ιαπωνικό κολοσσό και κάτοχο των Mario, Zelda, Pokemon και άλλων ιστορικών IPs, μαζί με το gaming τμήμα της Warner Bros.

Στο σχετικό mail προς τους Chris Capossela (Chief Marketing Officer και Executive Vice President of Consumer Business στη Microsoft) και Takeshi Numoto (Corporate Vice President στη Microsoft) αναφέρει:

«Takeshi, συμφωνώ απόλυτα πως η Nintendo είναι ΤΟ πρωταρχικό περιουσιακό στοιχείο του gaming, με το gaming να είναι και η πιθανότερη πορεία μας προς την καταναλωτική συνάφεια. Είχα πολυάριθμες συζητήσεις με στελέχη της Nintendo για πιο στενή συνεργασία και αισθάνομαι πως αν υπάρχει μία αμερικανική εταιρία που έχει πιθανότητες με την Nintendo, εμείς βρισκόμαστε στην καλύτερη θέση. Το ευτυχές (για τη Nintendo) είναι ότι έχει ένα τεράστιο απόθεμα σε ρευστό χρήμα.

[…] Κάποια στιγμή, η απόκτηση της Nintendo θα είναι μία στιγμή καριέρας και ειλικρινά πιστεύω πως πρόκειται για μια καλή κίνηση και για τις δύο εταιρείες. Απλά παίρνει πολύ χρόνο στη Nintendo να δει πως το μέλλον της βρίσκεται εκτός του δικού της hardware. Πολύ χρόνο όμως…»

Είχαμε ξανακούσει για ανάλογη προσπάθεια της Microsoft στο πολύυυυ μακρινό παρελθόν και λέγεται ότι η ηγεσία της Nintendo είχε βάλει τα γέλια. Πολύ πιθανό να συνέβη το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση, σχεδόν μία 20ετία μετά, βλέποντας το Switch να πουλάει ασταμάτητα και τα παιχνίδια της να καταγράφουν 10άδες εκατομμύρια πωλήσεις… σα στραγάλια.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.