ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Nintendo μηνύει το Palworld και τους δημιουργούς του

Η αναπόφευκτη σύγκρουση... ξεκίνησε!

Η Nintendo έκανε την υπομονή της - και μάλλον την προετοιμασία της - και απασφαλίζει ενάντια της Pockerpair, της εταιρείας που έφτιαξε το Palworld και κατηγορούνταν από όταν το πρωτοαποκάλυψε πως αντέγραφε ξεδιάντροπα τα Pokémon. Βάσει σημερινής ανακοίνωσης από την ίδια τη Nintendo, ο ιαπωνικός κολοσσός υπέβαλε μήνυση στα δικαστήρια του Τόκιο, αναζητώντας δικαίωση γύρω από την "παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και ευρεσιτεχνίας" της.

Αυτή η νομική κίνηση - που όλοι έβλεπαν να έρχεται - άργησε τουλάχιστον 8 μήνες, εφόσον το Palworld έγινε διαθέσιμο - και υπερβολικά viral - ξεκινώντας από τις 19 Ιανουαρίου. Μερικοί βέβαια σημειώνουν - δικαίως - ότι είναι εντυπωσιακό που χρειάστηκε για οποιονδήποτε λόγο τέτοια προετοιμασία για τη διαμάχη, εφόσον πολλοί φαντάζονταν ότι το Palworld δεν θα προλάβαινε καν να δει το φως της ημέρας. Αντιθέτως, όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά εδώ και αρκετούς μήνες σημείωνε ρεκόρ και έφερνε τρελά έσοδα στους devs του.

Μιας και τους αναφέραμε, εννοείται πως οι προγραμματιστές της Pocketpair μπήκαν σε θέση άμυνας, εκδίδοντας ανακοίνωση που δείχνει ότι θα υπερασπιστούν τη θέση τους και καθησυχάζοντας τους fans του παιχνιδιού τους πως το Palworld είναι εδώ για να μείνει.

Δύσκολα τα πράγματα πάντως για την επίσης ιαπωνική Pocketpair, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να βρει απέναντί της έναν publisher τόσο ισχυρό και αυστηρό σε ό,τι έχει να κάνει με τις ιδιοκτησίες του.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.