ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η πρώτη αύξηση τιμών για την Capcom έρχεται με το Dragon's Dogma 2

Στα 74.99€ στη χωρά μας!

Oι προπαραγγελίες για το Dragon's Dogma 2 άρχισαν και φέρνουν μαζί τους την πρώτη αύξηση τιμών από την Capcom. Συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες η απλή έκδοση του παιχνιδιού κοστίζει 69,99 δολάρια στα PS5, Xbox Series X/S και Steam, άρα πήρε ένα καπέλο 10 δολαρίων η τιμή σε σχέση με το Street Fighter 6 και το remake του Resident Evil 4. Όσο για την χωρά μας και την Ευρώπη, η τιμή του θα βρίσκεται στα 74.99 ευρώ.

 Συγκεκριμένα ο Haruhiro Tsujimoto δήλωσε στο Tokyo Game Show : ”Προσωπικά, αισθάνομαι ότι οι τιμές των παιχνιδιών είναι πολύ χαμηλές. Το κόστος ανάπτυξης είναι περίπου 100 φορές υψηλότερο από ό,τι ήταν τις ημέρες του Famicom (NES), αλλά η τιμή του λογισμικού δεν έχει αυξηθεί τόσο πολύ. Υπάρχει επίσης ανάγκη να αυξηθούν οι μισθοί προκειμένου να προσελκύσουμε ταλαντούχους ανθρώπους. Δεδομένου ότι οι μισθοί αυξάνονται σε ολόκληρη τη βιομηχανία στο σύνολό της, νομίζω ότι η επιλογή της αύξησης των τιμών μονάδας είναι μια υγιής μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας”.

Φαίνεται ότι αυτό το trend μπορεί συνεχιστεί και από άλλες εταιρίες, το μονό που κατά τη γνώμη μας πρέπει να γίνει κανόνας είναι τα τελικά προϊόντα να είναι έτοιμα όταν παραδίδονται στο καταναλωτικό κοινό, γιατί άμα το ευχαριστηθούν οι παίκτες δεν θα πουν τίποτα για την τιμή. Συμφωνείτε;

Λευτέρης Κλεώπας's Avatar

Λευτέρης Κλεώπας

Τα games για εμένα είναι σαν ένα καλό βιβλίο: μπορεί να φέρουν διασκέδαση μέχρι τροφή για σκέψη.