ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η re-imagined "Virtuous Mission" στο νέο τρέιλερ του METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER

Δεν μας έδωσε τελικά ημερομηνία το Tokyo Game Show...

Το νέο, ζουμερό τρέιλερ του METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER κυκλοφόρησε και δείχνει πως η Konami είναι εν τέλει ικανή να μην μισεί τα πιο σπουδαία της δημιουργήματα.

Το τρέιλερ, το editing το οποίου πιθανώς έκανε τον Kojima να λυγίσει με ετεροντροπή σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο της Kojima Productions, παρουσιάζει μια περίληψη του προλογικού “Virtuous Mission» . Μια σειρά από αξέχαστες «πρώτες γνωριμίες» κάνουν την remade, έξτρα-πολυγωνική επανεμφάνισή τους. Η αντί-απαγωγή του Sokolov από τα χέρια των Ρώσσων, η ηλεκτρισμένη συνάντηση με την Boss και τον Volgin στη γέφυρα, η πρώτη «χειραψία» με τον σβέρκο του Ocelot, αρκετές σφήκες, μερικά πυρηνικά όπλα τσέπης και μια τελική, εντυπωσιακή αποκάλυψη της αξέχαστης φαμ-φατάλ, που έκανε τον Snake να μοιάζει φα-φλατάς όπως κανείς άλλος.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουμε την κατεύθυνση αυτού του remake προς μια σχεδόν απόλυτα πιστή αναβάθμιση, όσον αφορά όλα τα στοιχεία της εμπειρίας εκτός από τον χειρισμό και το UI, όπου αποκλίνει προς μια πιο σύγχρονη εκδοχή. Στο συγκεκριμένο τρέιλερ, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα νέα μοντέλα του καστ, με πραγματικά εντυπωσιακή ποιότητα αλλά και μερικές σχεδιαστικές παρεμβάσεις, περισσότερο ή λιγότερο ευπρόσδεκτες. 

Ο Volgin δείχνει πιο αποκρουστικός από ποτέ, χάρη σε ένα πολύ πιο τρισδιάστατα κακοποιημένο μουτσούνι. Το πρόσωπο του Ocelot, ιδιαίτερα, διαφέρει αρκετά από το αυθεντικό, πιθανώς σε μια προσπάθεια να μοιάσει περισσότερο με… τον εαυτό του στα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς.  Ευχάριστη έκπληξη ήταν η αποκάλυψη της Eva, ως κορωνίδα του τρέιλερ, το κοντινό της οποίας αναδεικνύει θετικές, διακριτικές αλλαγές πάνω σε μια πιστή και ευλαβική ανακατασκευή. 

Το METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER αναμένεται να κυκλοφορήσει σε PS5, Xbox Series X|S και PC.

Γιώργος Δρίτσας's Avatar

Γιώργος Δρίτσας

Τα video games προσφέρουν μια μαγική ιδιότητα: μπορείς να βρεις τον εαυτό σου, χάνοντάς τον.