ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Sega πουλάει τη Relic Entertainment και μειώνει 240 θέσεις εργασίας

Και άλλα δυσάρεστα νέα…

Ακόμα μια καθόλου ευχάριστη είδηση για τη βιομηχανία του gaming, αφού η Sega πουλάει την Relic Entertainment και απολύει 240 υπαλλήλους σε όλες τις ομάδες της στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των Creative Assembly και Sega Hardlight.

Η Sega γίνεται η πιο πρόσφατη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών που μειώνει το προσωπικό και δείχνει πως αυτό το ‘τρεντ’ δεν έχει σταματημό. Ο νέος επικεφαλής της Sega Europe Jurgen Post δήλωσε

"Η Sega συνεργάζεται στενά με τη Relic σε αυτή τη μετατόπιση και τους ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη για την ανησυχία και την κατανοητή στεναχώρια που θα προκαλέσει αυτή η είδηση, ιδιαίτερα σε όσους επηρεάζονται άμεσα. Αυτές οι αποφάσεις ήταν απίστευτα δύσκολο να ληφθούν και ακολουθούν σχολαστική εξέταση και διαβούλευση με τις ηγετικές ομάδες σε όλη την επιχείρηση. Η αλλαγή είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε το μέλλον της επιχείρησης παιχνιδιών μας και για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες στους παίκτες μας στο μέλλον.”

Ως αποτέλεσμα της πώλησης, η Relic θα γίνει ένα ανεξάρτητο στούντιο που θα υποστηρίζεται από έναν εξωτερικό επενδυτή και θα συνεχίσει τις εργασίες στους τρέχοντες τίτλους της, συμπεριλαμβανομένου του Company of Heroes 3. Ας ελπίσουμε ότι η Relic υπό το νέο καθεστώς της θα είναι υγιής και παραγωγική και ότι επιτέλους θα μπει ένα φρένο στις απολύσεις της αγαπημένης μας βιομηχανίας.

Λευτέρης Κλεώπας's Avatar

Λευτέρης Κλεώπας

Τα games για εμένα είναι σαν ένα καλό βιβλίο: μπορεί να φέρουν διασκέδαση μέχρι τροφή για σκέψη.