ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Sony ανακοίνωσε το Community Game Help feature για το PS5

Η νέα λειτουργία του Game Help αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Όσοι και όσες από εσάς έχετε στην κατοχή σας το PlayStation 5 θα έχετε παρατηρήσει ή ακόμα και χρησιμοποιήσει το Game Help στο quick menu (Control Center) της κονσόλας είτε στο PS app στο κινητό σας. Για τους μη μυημένους, το Game Help αποτελεί μία λειτουργία που επιτρέπει τους παίκτες να βρουν hints, tips αλλά και walkthroughs τα οποία είτε θα τους βοηθήσουν να περάσουν ένα δύσκολο σημείο είτε ακόμα και να ξεκλειδώσουν εκείνο το trophy που τους υπολείπεται για την πλατίνα.

Η λειτουργία αυτή υποστηριζόταν ουσιαστικά από τους ίδιους τους developers, οι οποίοι φρόντιζαν να εμπλουτίζουν τη «βιβλιοθήκη» με εικόνες και βίντεο προς τους παίκτες. Όμως, όπως ανακοίνωσε η Sony μέσα από το επίσημο PlayStation Blog, αυτή η λειτουργία επρόκειτο να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο μέσα στη χρονιά, καθώς πέρα από τους developers, θα μπορούν πλέον και οι ίδιοι οι παίκτες να συμβάλουν στις προσπάθειες των άλλων παικτών, προσφέροντας τα δικά τους hints αλλά και gameplay πλάνα.

Αν θέλετε κι εσείς να συμβάλετε τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε είναι τα εξής: Πηγαίνοντας στα Settings και στην κατηγορία Captures & Broadcasts ακολουθείτε την εξής αλληλουχία: Captures -> Auto Captures -> Community Game Help και εκεί επιλέγεται το Participate για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το μέγιστο μηνιαίο αριθμό από βίντεο που θέλετε να καταγράφει η κονσόλα σας.

Μόλις ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, το PS5 σας θα καταγράφει αυτόματα πλάνα από την ολοκλήρωση ενός activity στο παιχνίδι που παίζετε. Στη συνέχεια ένας moderator θα ελέγχει τα πλάνα και εάν πάρουν έγκριση, το βίντεο θα είναι πλέον διαθέσιμο στο Game Help ως hint, το οποίο άλλοι παίκτες θα μπορούν να δουν, να μάθουν και να αξιολογήσουν. Παράλληλα, θα λάβετε και ενημέρωση για το σχετικό upload. Αν αγχώνεστε για τη χωρητικότητα που θα καταλαμβάνουν αυτά τα βίντεο στην κονσόλα σας, μην το κάνετε, καθώς μόλις ανέβουν στους servers θα διαγράφονται από την εσωτερική μνήμη της κονσόλας.

Η όλη διαδικασία θα γίνεται αυτόματα, οπότε δεν χρειάζεται εσείς να κάνετε κάποιος edit ή να κάνετε μόνοι σας upload τα clips. Όσον αφορά την προστασία των δεδομένων σας, η Sony αναφέρει πως «μόνο ατόφια gameplay πλάνα θα γίνονται upload, οπότε εικόνες και ήχος από την κάμερα σας, το μικρόφωνο ή το chat σας δε θα γνωστοποιούνται στους moderators ή στην κοινότητα. Ανάλογα με το παιχνίδι που παίζετε όμως, το βίντεο σας μπορεί να περιλαμβάνει την online ID σας ή chat μηνύματα τα οποία εμφανίζονται στην οθόνη του παιχνιδιού. Υπάρχει η δυνατότητα να τσεκάρετε και να κατεβάσετε τα published βίντεο σας οποτεδήποτε μέσα από το settings menu».

Προκειμένου να τεστάρει τα νερά η Sony δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ποια παιχνίδια θα δίνουν αυτή τη δυνατότητα, παρά μόνο πως σιγά σιγά η λίστα τους θα μεγαλώνει, ενώ παράλληλα δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία που θα λάβουν οι PS5 κονσόλες αυτό το δωρεάν update.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...