ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Take-Two Interactive εξαγόρασε τους δημιουργούς των Borderlands

Η Gearbox Entertainment υπό την ομπρέλα της Take-Two.

Μέλος της Take-Two Interactive θεωρείται από σήμερα η Gearbox Entertainment, καθώς η πρώτη προέβη στην εξαγορά της δεύτερης από την Embracer Group έναντι 460 εκατομμυρίων δολαρίων. Εδώ και χρόνια οι 2 εταιρείες φαίνεται να είχαν άψογες σχέσεις μεταξύ τους, αφού η Take-Two Interactive ήταν publisher κάθε μεγάλου παιχνιδιού Borderlands, μέσω της 2K που είναι θυγατρική της.

Στην ανακοίνωση της εξαγοράς ο Randy Pitchford, ιδρυτής της Gearbox Entertainment ανέφερε τα εξής:

«Η ένωση των δυνάμεων με την Take-Two Interactive και την 2K θα βοηθήσει την Gearbox να ανέβει στο επόμενο επίπεδο. Οι Take-Two και 2K έχουν επιδείξει επανειλημμένα τη δέσμευση τους στη μηχανή μας για να παράγουμε δημιουργικότητα, ευτυχία και κέρδος. Θέσαμε τον πήχη της διαδραστικής ψυχαγωγίας και πετύχαμε αξιοσημείωτα αποτελέσματα με καινοτόμα παιχνίδια, που σημείωσαν ρεκόρ όταν συνεργαστήκαμε σε απόσταση αναπνοής. Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος για το τι μπορούμε να επιτύχουμε τώρα που είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι ως ένα».

Μαζί με την Gearbox Entertainment, η Take-Two Interactive απέκτησε και τα δικαιώματα των franchises Borderlands και Tiny Tina’s Wonderlands, όπως και των Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms και Duke Nukem. Συγκεκριμένα, τα studios που περιλαμβάνονται στη συμφωνία είναι τα Gearbox Software, Gearbox Montreal και Gearbox Studio Quebec.

Δεν μας κάνει πάντως εντύπωση που η Embracer Group προέβη στην πώληση του ταλαντούχου αυτού studio ανάπτυξης, καθώς τα οικονομικά προβλήματα της σουηδικής εταιρείας είναι γνωστά εδώ και καιρό. 

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.