ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Tango είχε ήδη ξεκινήσει το επόμενο Hi-Fi RUSH προτού κλείσει

Μηδενικό κόστος για την εξαγορά της από την KRAFTON!

Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης πραγματοποιήθηκε στο GamesIndustry.biz, με την head of corporate development της KRAFTON, Maria Park, να μιλάει για πρώτη φορά μετά την εξαγορά της Tango Gameworks. Να υπενθυμίσουμε πως η εταιρεία που ανέπτυξε το εκπληκτικό Hi-Fi RUSH απομακρύνθηκε πρόσφατα από την Microsoft, με τη νοτιοκορεάτικη KRAFTON να κινείται γρήγορα και να την κάνει δική της. 

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενη της Maria Park, η KRAFTON δεν χρειάστηκε να πληρώσει κάποια προκαταβολή ή κάποιο ποσό για να εξαγοράσει την Tango Gameworks, αφού η δεύτερη είχε ήδη κλείσει, με την ομάδα ανάπτυξης να αποτελείται πλέον από 70 με 80 άτομα. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αναζήτησαν και ενδεχομένως να βρήκαν νέες θέσεις εργασίας, καθώς το μέλλον της πρώην εταιρείας που εργάζονταν ήταν αβέβαιο.

Φυσικά, ένα κεντρικό θέμα της συνέντευξης ήταν το Hi-Fi RUSH, το παιχνίδι που ξεχώρισε το ιαπωνικό στούντιο ανάπτυξης, με την KRAFTON να είναι ακόμα σε συζητήσεις με την Microsoft, για την απόκτηση του IP. Αν οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά για την KRAFTON, τότε είναι πάρα πολύ πιθανό να δούμε κάποιο sequel, καθώς φαίνεται πως η Tango Gameworks δούλευε ήδη περίπου ένα εξάμηνο πάνω στο Hi-Fi RUSH 2. 

Επιπλέον, υπάρχει έντονη επιθυμία ώστε να κυκλοφορήσει το Hi-Fi RUSH και σε ακόμα περισσότερες πλατφόρμες, όπως για παράδειγμα στο Nintendo Switch, ενώ η Tango Gameworks επιθυμεί να αλλάξει κάπως τη δομή της συνέχειας του, με το sequel να είναι ένα μία open world εμπειρία. Πάντως, τα Ghostwire Tokyo και The Evil Within ανήκουν ακόμα στην Microsoft, ενώ δεν φαίνεται πως η KRAFTON θα επιχειρήσει να τα αποκτήσει.

Η Tango Gameworks μπορεί να μην έπεισε τη Microsoft, οδηγώντας την στο να την αφήσει εκτός πλάνων, με την KRAFTON φαινομενικά να σώζει ένα από τα πιο αδικοχαμένα στούντιο ανάπτυξης των τελευταίων ετών. Σε αντίθεση, λοιπόν, με τη Microsoft, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία publishing θέλει να δώσει τον χώρο που χρειάζεται στην Tango Gameworks, ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσει διασκεδαστικά παιχνίδια.

Όλα τα παραπάνω ήταν τα βασικά θέματα της μεγάλης αυτής συνέντευξης, με το μεγαλύτερο ζήτημα που παραμένει ανοικτό να είναι η μεταφορά του IP του Hi-Fi RUSH στα χέρια της KRAFTON από τη Microsoft. Μόλις τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης γίνουν γνωστά, τότε και μόνο τότε θα είμαστε σίγουροι για το αν θα δούμε τον αγαπητό Chai σε νέες περιπέτειες. 

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.