ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η WB Games θέλει να εστιάσει στα live-service παιχνίδια

Και ποιος δεν προβληματίστηκε...

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν τα λεγόμενα του CEO της Warner Bros. στο πρόσφατο earnings call της εταιρείας του, όσον αφορά στο μέλλον του gaming τμήματος της. Το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος θεωρεί franchises όπως αυτά των Game of Thrones, Harry Potter, Batman και Mortal Kombat αξίζουν δισεκατομμύρια και έτσι βλέπει μεγάλες προοπτικές στην ιδέα να επενδύσουν (με την ομάδα του) σε games βασισμένα σε αυτά με συνεχώς εξελισσόμενο περιεχόμενο.

Για το - προσωπικά αγαπημένο - fighting της NetherRealm Studios ανέφερε πως είναι πολύ πρόσφατη απόδειξη των ισχυρισμών του, εφόσον το MK1 πλησιάζει τις 3 εκατομμύρια πωλήσεις από όταν λανσαρίστηκε στις 19 Σεπτέμβρη. Υποστηρίζει πως games αυτής της "always on" δομής είναι το μέλλον, εμβαθύνοντας λίγο παραπάνω στη games-as-a-service λογική που επιθυμεί να ακολουθηθεί:

«Η εστίασή μας βρίσκεται στη μεταμόρφωση των μεγαλύτερων franchises μας από τίτλους που βασίζονται σε κονσόλες και υπολογιστές και στηρίζονται σε προγράμματα κυκλοφορίας τριών-τεσσάρων ετών, έτσι ώστε να περιλαμβάνουν περισσότερο ενεργό gameplay μέσω ζωντανών υπηρεσιών, πολλαπλών πλατφορμών και δωρεάν επεκτάσεων, με στόχο να έχουμε περισσότερους παίκτες που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε περισσότερες πλατφόρμες.

Εν τέλει θέλουμε να προωθήσουμε τη δέσμευση και τη δημιουργία εσόδων σε μεγαλύτερους κύκλους και σε υψηλότερα επίπεδα. Είμαστε υπό κλίμακα και βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες να δημιουργήσουμε μεγαλύτερα έσοδα μετά την αγορά των προϊόντων μας».

Εννοείται πως τέτοιες στρατηγικές είναι τουλάχιστον ανησυχητικές - αν όχι κατακριτέες - από τη gaming κοινότητα, αφού η live-service μορφή έχει καταστρέψει όνειρα και ονόματα. Στην περίπτωση της WB Games, το νέο Mortal Kombat είναι αρκετά καλό ως fighting game, αλλά δείχνει να μην ικανοποιεί το FGC με τα μακροχρόνια σχέδια υποστήριξής του. Αντίστοιχα το επερχόμενο Suicide Squad: Kill the Justice League έχει πέσει θύμα κατακραυγής για τους ίδιους προβληματισμούς.

Ας ελπίσουμε πως όλα τα IP's που εισακούστηκαν θα βουτηχτούν με σεβασμό σε αυτή τη διαδικασία και όχι με βιαστικές κινήσεις. Μην ξεχνάμε πως ακόμα ένα παιχνίδι αυτού του συγκροτήματος, το MultiVersus, βρίσκεται εδώ και μήνες στον αέρα...

Δείτε επίσης το review μας για το Mortal Kombat 1.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.