ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Earthblade: Δεν προλαβαίνει το 2024 η ομάδα του Celeste

Η ανάπτυξή του όμως προχωράει κανονικά!

Η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει φανταστικά από άποψη gaming κυκλοφοριών, δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στη συνεισφορά της Extremely OK Games για να γίνει ακόμα καλύτερη. Το μικρό, ανεξάρτητο studio που μας χάρισε το αριστουργηματικό Celeste εργάζεται εδώ και καιρό σε αυτό που μας έχει αποκαλύψει ως Earthblade και υποτίθεται πως θα το κυκλοφορούσε μέσα στο 2024. Αυτό πλέον δεν ισχύει, εφόσον το σημερινό blog post στην ιστοσελίδα της EXOK μας ενημερώνει ότι δεν είναι εφικτό για το Earthblade να καταφθάσει εντός προθεσμίας.

"Ξέρω, ξέρω, αυτή η ενημέρωση έχει καθυστερήσει πολύ. Εκτιμούμε την υπομονή σας καθώς καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φτιάξουμε αυτό το βιντεοπαιχνίδι που φαίνεται να είναι πεισματικά αποφασισμένο να μην γίνει. Περισσότερα για τη διαδικασία στις ακόλουθες παραγράφους, αλλά πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια: το Earthblade δεν θα κυκλοφορήσει το 2024. Ελπίζαμε να ανακοινώσουμε μια σταθερή ημερομηνία κυκλοφορίας τέτοιο καιρό, αλλά απλώς δεν πρόκειται. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα ακουστεί απογοητευτικό για πολλούς από εσάς και λυπούμαστε για αυτό. Ίσως αυτό ήταν προβλέψιμο, αλλά και πάλι δεν μας αρέσει όταν οι haters έχουν δίκιο."

Παρ' όλα αυτά η ιδρύτρια της EXOK, Maddy Thorson, μας διαβεβαίωσε πως το παιχνίδι δεν είναι καθόλου στάσιμο, ίσα-ίσα που το development προχωρά με έντονους ρυθμούς, για αυτό και χρειάστηκε να ενισχυθούν με νέο άτομο με εμπειρία στα indie games.

Το 2025 φαντάζει πλέον ως πιο ρεαλιστικός στόχος για την κυκλοφορία του Earthblade, που από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής θα είναι και αυτό ένα 2D platformer metroidvania.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.