ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το Tomb Raider I-III Remastered

Η επιστροφή της Lara Croft προ των πυλών!

Λιγότερος από ένας μήνας απομένει από την επιστροφή της Lara Croft στο gaming στερέωμα και η Sony παρέα με την Aspyr μας ενημέρωσαν για το τι έχουμε να περιμένουμε από τους τρεις κλασσικούς τίτλους που έρχονται στις PS5 και PS4 κονσόλες.

Σε ένα αρκετά περιεκτικό post στο PlayStation Blog ο Chris Bashaar, Director of Product της Aspyr, μας μιλάει για τα νέα features και δυνατότητες του Tomb Raider I-III Remastered. Κάνοντας ένα μικρό πέρασμα από την μακρόχρονη σχέση της εταιρείας με το εν λόγω franchise, αλλά και το όραμα της Crystal Dynamics για το μέλλον της Lara, ο Bashaar στέκεται αρχικά στο engineering μέρος του παιχνιδιού. Τουτέστιν, στο γεγονός πως το remaster διατηρεί σε άψογη κατάσταση την εικόνα και τα pixels του παιχνιδιού, αποτελώντας ένα «love letter προς όλες τις αναμνήσεις που είχαμε από το παιχνίδι, αλλά και μία απόδειξη του πόσο μακριά έφτασε το hardware της δεκαετίας του 1990 για να τρέξει το Tomb Raider.»

Στη συνέχεια πέρασε στο gameplay μέρος του παιχνιδιού, στο οποίο ως κύριο σημείο δεσπόζει η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των κλασσικών tank controls και μίας πιο μοντέρνας εκδοχής τους. Παράλληλα υποδεχόμαστε για πρώτη φορά τα health bars για τα bosses, την αντικατάσταση ορισμένων 2D items με τις 3D παραλλαγές τους, τα πάνω από 200 trophies, αλλά και το photo mode, που πλέον αποτελεί ένα σταθερό feature των νέων παιχνιδιών.

Όσον αφορά το στυλιστικό κομμάτι του παιχνιδιού, αυτό ανανεώθηκε ώστε να «είναι ίδιο με τις αναμνήσεις μας». Συγκεκριμένα, η Aspyr πρόσθεσε ορισμένα real-time effects για μεγαλύτερο immersion, εισήγαγε νέα μοντέλα, περιβάλλοντα και εχθρούς, με κυριότερη αλλαγή το ελαφρύ ρετουσάρισμα που έλαβε η Lara ώστε να φαίνεται το ίδιο αψεγάδιαστη όπως την πρώτη μέρα κυκλοφορίας. Τέλος, θα δίνεται και η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των νέων και των παλαιών γραφικών ανά πάσα στιγμή μέσα στο gameplay ή στο photo mode.

Το Tomb Raider I-III Remastered κυκλοφορεί στις 14 Φεβρουαρίου για PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch και PC, ενώ οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...