ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Elden Ring: Τα στατιστικά της FromSoftware αποκαλύπτουν τα πιο δημοφιλή bosses

Και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Πρόσφατα συμπληρώσαμε έναν χρόνο από την πρώτη κυκλοφορία του Elden Ring, ενός παιχνιδιού που έμελλε να εξελιχθεί σε πιο πολυβραβευμένο τίτλο όλων των εποχών. Πέραν από τις εξαιρετικές του πωλήσεις, τα αμέτρητα Game of the Year βραβεία και το επερχόμενο DLC του, το παιχνίδι καταφέρνει να επανέρχεται συχνά-πυκνά στη δημοσιότητα και αυτή τη φορά το κατάφερε μέσω ορισμένων στατιστικών που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπεύθυνοι ανάπτυξης και διανομής του, FromSoftware και Bandai Namco αντίστοιχα.

Πρώτο και κυριότερο, για τη φύση του παιχνιδιού, δεδομένο είναι το boss fight που δοκιμάστηκε να αντιμετωπιστεί περισσότερες φορές από τους παίκτες. Φυσικά, δεν μας κάνει εντύπωση που στην κορυφή αυτού του διαγράμματος είδαμε την Malenia, έναν υπερδιαφημισμένο χαρακτήρα του παιχνιδιού και φιγούρα της συλλεκτικής του έκδοσης. Μέσα από τις 5.9 δισεκατομμύρια απόπειρες εξόντωσης boss fight, στη Malenia ανήκουν οι 329 εκατομμύρια περιπτώσεις, άσχετα που η αναμέτρηση μαζί της είναι προαιρετική. Οι Margit και ο πρώτος φρουρός-καβαλάρης του Limgrave βρέθηκαν στη δεύτερη και την τρίτη θέση, κάτι στο οποίο τους βοήθησε φυσικά και το πόσο νωρίς συναντώνται στο παιχνίδι.

Τα games του soulsborne genre έγιναν γνωστά για το απαιτητικό σύστημα μάχης τους και το πόσο συχνά μας τιμωρούν. Επομένως, ένα στατιστικό που δεν θα μπορούσε να λείπει είναι οι αιτίες θανάτου που, βάσει των όσων δημοσιεύτηκαν, οφείλονταν κατά 69% (lul) σε εχθρούς και NPC`s. Το 14% των θανάτων προκλήθηκε από πτώσεις και μόλις το 2% από τα online features και την αλληλεπίδραση με άλλους παίκτες.

Τα υπόλοιπα data που αφορούν items, co-op και μαγείες μπορείτε να τα δείτε μέσω του επίσημου blog post της Bandai Namco, που στο τέλος του μας υπενθυμίζει και τις αμέτρητες επευφημίες που έλαβε το παιχνίδι. Ευελπιστούμε πως σύντομα θα έχουμε και περισσότερες λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο expansion, οι θεωρίες για το οποίο δεν έχουν σταματημό.

Δείτε επίσης το review μας για το Elden Ring από τον Γιώργο Δρίτσα.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88