ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Εγκατέλειψε τη θέση του ως director του Concord ο Ryan Ellis

Ύστερα από το "πάγωμα" του παιχνιδιού.

Το πρόσφατο παιχνίδι που ανέπτυξε η Firewalk Studios για λογαριασμό της Sony δεν διέγραψε την πορεία που πίστευε, αφού ελάχιστες εβδομάδες μετά το release του τέθηκε offline, δηλαδή «πάγωσε». Ως αποτέλεσμα αυτής της αναπάντεχης εξέλιξης, ο director του Concord, Ryan Ellis, φαίνεται πως παραιτήθηκε από τη θέση του, με πηγές να αναφέρουν πως θα παραμείνει στην εταιρεία, όμως σε υποστηρικτικό ρόλο. 

Το βιογραφικό του Ellis είναι αρκετά πλούσιο, με τον ίδιο να έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη πολλών αξιόλογων παιχνιδιών, ενώ το 2017 ήταν ο creative director του Destiny 2, μέχρι να αναλάβει χρέη director στο Concord. Συνάδελφοί του αποκάλυψαν πως πίστευε αρκετά στο τελευταίο πόνημά του, το οποίο όμως δεν κατάφερε να προσελκύσει αρκετούς παίκτες, με φήμες να αναφέρουν πως το Concord κατάφερε να πουλήσει μόλις κάτι παραπάνω από 25.000 αντίτυπα, σε PS5 και PC μαζί, με τον αριθμό να εντυπωσιάζει, όχι όμως για θετικούς λόγους.

Σύμφωνα με πηγές του Kotaku, εργαζόμενοι στην Firewalk Studios μίλησαν για αυτόν με τα καλύτερα λόγια. Χαρακτηριστικά, φαίνεται να ειπώθηκε πως «αν και ορισμένα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, ο Ryan είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, γεμάτος καλοσύνη.»

Το Concord κυκλοφόρησε στις 23 Αυγούστου και στις 6 Σεπτεμβρίου τέθηκε offline, κάτι που το καθιστά unplayable. Μέχρι στιγμής η Sony δεν έχει ενημερώσει αν το παιχνίδι θα επιστρέψει έστω ως free-to-play ή αν στοχεύει να ακυρώσει κάθε προσπάθεια επαναφοράς του. 

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.