ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Yoshitaka Murayama δημιουργός των Suikoden

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο του game.

Φτωχότερη είναι πλέον η βιομηχανία, αφού ο δημιουργός της θρυλικής RPG σειράς Suikoden, Yoshitaka Murayama, δεν είναι πια μαζί μας. Τα αίτια αποδόθηκαν σε επιπλοκές που είχε λόγω μίας συνεχιζόμενης ασθένειας, με τον ίδιο να αφήνει την τελευταία του πνοή στις 6 Φεβρουαρίου.

Η παρακαταθήκη που αφήνει πάντως δεν περιορίζεται στη σειρά Suikoden, που πρωταγωνιστούσε κατά τη δεκαετία του 1990, αλλά και στο πιο πρόσφατο παιχνίδι που ανέπτυσσε. Το 2020 ο Murayama αποφάσισε να ιδρύσει την Rabbit and Bear Studios, ξεκινώντας μία μεγάλη καμπάνια στο Kickstarter για τη δημιουργία του Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, του πνευματικού διάδοχου των Suikoden. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τον ίδιο οδήγησαν την καμπάνια στο να θεωρηθεί αρκετά πετυχημένη, αφού έλαβε την τρίτη μεγαλύτερη χρηματοδότηση για παιχνίδι στην ιστορία του Kickstarter.

Δυστυχώς όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς δεν θα μπορέσει να είναι παρών στην κυκλοφορία του παιχνιδιού του. Η Rabbit and Bear Studios αφού επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα ανέφερε επίσης πως:

«Ο Murayama ξεκίνησε το ταξίδι της δημιουργίας του Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes ύστερα από την υποστήριξη των θαυμαστών του από το Kickstarter. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης του παιχνιδιού αυτά τα τρία χρόνια, ήταν πάντα το πάθος των θαυμαστών του αυτό που τον οδηγούσε στο δημιουργικό όραμα του παρακινώντας τον να βάλει τα πάντα στο έργο.

Η σκληρή δουλεία του στο Eiyuden Chronicle ως σεναριογράφος ολοκληρώθηκε, αλλά ως συνεργάτες και φίλοι του μας λυπεί να γνωρίζουμε πως δεν θα προλάβει να δει τις αντιδράσεις των θαυμαστών του. Ωστόσο, ακόμα και με αυτά τα συναισθήματα πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα ότι δεν πια μαζί μας, συνεχίζοντας να ωθούμε το όνειρο του προς τα εμπρός κυκλοφορώντας το Eiyuden Chronicle στον κόσμο.

Θέλουμε να διατηρήσουμε την κληρονομία και το όραμα του με αυτό το παιχνίδι και γνωρίζουμε ότι θα ήθελε να έρθει στη ζωή ο πλούσιος κόσμος που έχει δημιουργήσει του Eiyuden Chronicle.»

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.