ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Epic Games θα πληρώσει το αστρονομικό ποσό των $520 εκατομμυρίων σε πρόστιμα

Κατηγορείται για παραβίαση απορρήτου και ανεπιθύμητων χρεώσεων.

Η δημοφιλής εταιρία ήρθε σε συμφωνία με την επιτροπή προστασίας του καταναλωτή (FTC), για την καταβολή του υπέρογκου προστίμου ύψους $520 εκατομμυρίων, ποσού ρεκόρ. Η Epic Games καλείται να πληρώσει $275 εκατομμύρια για παραβίαση του νόμου της προστασίας του απόρρητου, των ανήλικων στο διαδίκτυο (COPPA) και άλλα $245 εκατομμύρια για επιστροφές χρημάτων στους καταναλωτές που εξαπατήθηκαν σε ανεπιθύμητες χρεώσεις.

Η FTC ισχυρίστηκε πως η εταιρία παραβίασε το νόμο του COPPA, αφού συγκέντρωνε προσωπικά δεδομένα παικτών κάτω των 13 ετών, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους. Επιπλέον, κατηγορήθηκε για την προεπιλογή χρησιμοποίησης real-time φωνής και μηνυμάτων σε ανήλικους, με αποτέλεσμα την παρατήρηση φαινομένων κακοποίησης, εκβιασμού και άλλων ψυχολογικών τραυμάτων.

Σε άλλη κατηγορία, η επιτροπή ισχυρίστηκε πως η Epic Games χρησιμοποίησε παραπλανητικές μεθόδους χρέωσης στους παίκτες. Ειδικότερα οι ανήλικοι ενδεχομένως παρά την θέληση τους, με το πάτημα στην ουσία ενός κουμπιού και χωρίς καμία επικύρωση από τους κατόχους των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, μπορούσαν να αγοράζουν in-game αντικείμενα ανεξέλεγκτα.

Η Epic Games δήλωσε σχετικά για τις κατηγορίες του FTC πως: «Κανένας developer δεν δημιουργεί ένα παιχνίδι με σκοπό να φτάσει σε αυτό το σημείο...Αποδεχθήκαμε τις κατηγορίες επειδή θέλουμε η Epic Games να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αναφορικά με την προστασία του καταναλωτή, και να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους παίκτες».

Επίσης πρόσθεσε πως: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε προβεί σε αλλαγές για να διασφαλίσουμε πως το οικοσύστημα μας θα ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες των παικτών και των ρυθμιστικών αρχών, το οποίο ελπίζουμε να είναι χρήσιμος οδηγός και για τους υπόλοιπους στην βιομηχανία».

Πηγή: VGC

Γιώργος Μπαβέλας's Avatar

Γιώργος Μπαβέλας

To gaming λειτουργεί ως μία μορφή ψυχοθεραπείας, μια προσπάθεια να δω την καθημερινότητά μου λίγο πιο ρομαντικά.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88