ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Epic Games Store και Fortnite λανσάρονται σήμερα σε κινητά iOS και Android στην Ευρώπη

4 χρόνια μετά την τεράστια διαμάχη!

Σήμερα πρέπει να σχηματίστηκε ένα πλατύ χαμόγελο στα γραφεία της Epic Games, καθώς ύστερα από έναν δύσκολο και μακροχρόνιο αγώνα κατάφερε να εντάξει το store της στα Android και iOS κινητά της Ευρώπης. Ένας αγώνας ενάντια στην Apple και την Google που κράτησε για περίπου 4 χρόνια, αφού το Fortnite είχε αποκλειστεί από τα κινητά, κάτι που από σήμερα αλλάζει.

Το Epic Games Store λανσάρεται με τα Fortnite, Fall Guys και Rocket League, τα τρία δηλαδή μεγάλα free-to-play games της Epic Games, ενώ είναι έτοιμη να δώσει την άδεια και την ελευθερία και σε άλλους developers να κυκλοφορήσουν τα παιχνίδια και τις εφαρμογές τους μέσα στο store.

Σε δηλώσεις του, o CEO της Epic Games, Tim Sweeney, ανέφερε πως η εταιρεία βρίσκεται σε θέση να κυκλοφορήσει σε iOS συσκευές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας του νόμου για τις ψηφιακές αγορές, έναν νόμο που τέθηκε σε ισχύ την άνοιξη και απαιτεί από τους κατόχους των stores να παρέχουν δίκαιη πρόσβαση στα καταστήματα τους, για αντιμονοπωλιακούς λόγους. Βέβαια, ο Sweeney δεν παρέλειψε να πει πως η Apple εξακολουθεί να εμποδίζει τους χρήστες iOS εκτός Ευρώπης να κατεβάσουν το Fortnite ή το Epic Games Store.

Επειδή Apple και Google δεν επιθυμούν οι χρήστες τους να εγκαταστήσουν το Epic Games Store στα κινητά τους έχουν δυσκολέψει κατά πολύ τη διαδικασία, με την Epic Games όμως να προσφέρει ένα βίντεο μικρής διάρκειας που εξηγεί τα βήματα εγκατάστασης τόσο στα κινητά με λογισμικό iOS, όσο και στα κινητά με λογισμικό Android

Ύστερα από αυτή τη μεγάλη νίκη της, η Epic Games σχολίασε το γεγονός και την κόντρα που έχει με τους γίγαντες της βιομηχανίας των κινητών, αναφέροντας τα εξής:

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στα δικαστήρια και να συνεργαζόμαστε με ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για την εξάλειψη του αθέμιτου ανταγωνισμού που επιβάλλουν οι Apple και Google στους προγραμματιστές και τους καταναλωτές, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο store για όλους.»

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.