ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Επιρροή από Elden Ring και Wind Waker θα αντλούσε το sequel του Immortal Fenyx Rising

Κρίμα που - λογικά - δεν θα το δούμε ποτέ...

Όλο και πιο θλιβερό γίνεται το παρασκήνιο ακύρωσης του sequel του Immortal Fenyx Rising, τώρα που μάθαμε περισσότερες πληροφορίες γύρω από το τι θα πραγματευόταν και τι φιλοδοξίες υπήρχαν γύρω από τη δομή του.

Το ρεπορτάζ του Axios είναι αναλυτικότατο και ως εκ τούτου μας μιλά για το αλλαγμένο setting που θα είχε το πάλαι ποτέ «Project Oxygen», όπως και το πώς αυτό θα δοκίμαζε να καινοτομήσει ανάμεσα στους open world τίτλους της σύγχρονης ιστορίας. Δύο – και όχι μία – πηγές φέρονται να επιβεβαίωσαν στο Axios πως το Oxygen ή Immortals 2 θα έβλεπε τα γεγονότα του να διαδραματίζονται στο Πολυνησιακό Αρχιπέλαγος, αφήνοντας πίσω τα ελληνικά εδάφη στα εκτυλίσσονταν τα γεγονότα του Immortal Fenyx Rising.

Μιλώντας για τον προκάτοχό του, παιχνίδι που χρειάστηκε κάπου στον 1.5 χρόνο για να αναπτυχθεί, το Oxygen ήθελε να μεγεθύνει το αρχικό όραμα, για αυτό και υπολογιζόταν πως θα χρειαστεί σχεδόν διπλάσιο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Μέχρι και την περασμένη άνοιξη η Ubisoft Quebec είχε 7 ώρες να παρουσιάσει σε ένα demo για εσωτερικό meeting της εταιρείας, μη γνωρίζοντας κατά πόσο είχε έρθει η στιγμή να φορτσάρει για να το αντιμετωπίσει ως την επόμενη κατά σειρά κυκλοφορία της.

Από τα όσα μοιράστηκαν οι πηγές του Axios, το παιχνίδι θα είναι και πάλι character creation, με τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα να ενισχύεται από την εύνοια των θεών της Πολυνησίας, αποκτώντας πρόσβαση σε υπεράνθρωπες δυνάμεις και αλλαγή μορφής, ενώ ακόμα και η εμφάνιση του χαρακτήρα (πέραν της ιστορίας) θα επηρεαζόταν από τις αποφάσεις μας. Οι παίκτες θα επισκέπτονταν μερικές φανταστικές εκδοχές της Νέας Ζηλανδίας, της Ταϊτής, Χαβάης και άλλων τοποθεσιών εκείνου του συμπλέγματος στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πολύ διαφορετικό θα ήταν το κομμάτι της εξερεύνησης του χάρτη, εφόσον η Ubisoft θα καταργούσε τις υποβοηθήσεις και τα σημάδια πάνω του, με το Project Oxygen να αντλεί – ή μάλλον να αντλούσε – έντονη έμπνευση από τα Elden Ring και The Legend of Zelda: Wind Waker. Το στιλ του επίσης θα ήταν πιο ρεαλιστικό, εφόσον θα αποστασιοποιούταν από τη cel-shaded αισθητική του Immortals Fenyx Rising.

Καλώς ή κακώς, είτε τα παραπάνω σας ενθουσίασαν είτε σας πέρασαν αδιάφορα, η συνέχεια του IFR έχει πια ακυρωθεί, με τη συγκεκριμένη ομάδα της Ubisoft να έχει μόνο το AC Codename RED στο μυαλό της.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.