ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΕΠΙΣΗΜΟ: 10ετής συμφωνία μεταξύ Xbox και PlayStation για το Call of Duty

Βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οριακά λήξαν θεωρείται το σίριαλ της εξαγοράς των Activision-Blizzard-King από το Xbox, τώρα που η Microsoft βγήκε νικήτρια από τη δικαστική διαμάχη έναντι στην FTC. Αυτό οδήγησε και τα όποια επηρεαζόμενα “στρατόπεδα” στο να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, ιδίως όσον αφορά στο “αντικείμενο του πόθου” της όλης συζήτησης/διαμάχης που είναι φυσικά το Call of Duty.

Όπως αποκάλυψε ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, η ομάδα του έχει έρθει σε συμφωνία με το PlayStation για την παραμονή της δημοφιλέστατης FPS σειράς στις κονσόλες της Sony για την επόμενη 10ετία. Αυτό δεσμεύει την Microsoft στο να συνεχίσει να διανέμει σε PS4, PS5 και ό,τι άλλο ετοιμάζεται από το PlayStation τμήμα κάθε Call of Duty τίτλο και αφού η Activision αρχίσει να θεωρείται first-party εταιρεία, αφήνοντας στο σκοτάδι όλους όσους αναρωτιούνται και προβληματίζονται για το τι θα συμβεί με το πέρας της εν λόγω σύμβασης.

Παρακάτω η δημόσια τοποθέτηση του Phil Spencer στο Twitter:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Microsoft και το PlayStation έχουν υπογράψει μια δεσμευτική συμφωνία για τη διατήρηση του Call of Duty στο PlayStation μετά την εξαγορά της Activision Blizzard. Ανυπομονούμε για ένα μέλλον όπου οι παίκτες παγκοσμίως θα έχουν περισσότερες επιλογές για να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια.»

Παρόμοιο deal με αυτό που έκλεισε η Nintendo φαίνεται επομένως να εξασφάλισε και η Sony και υποπτευόμαστε πως δεν είναι ευχαριστημένη από αυτή την εξέλιξη, εφόσον σίγουρα θέλει το Call of Duty να παραμείνει επ’ αόριστον στο οικοσύστημά της, βλέποντάς το κάθε χρόνο να βρίσκεται στην κορυφή των best-selling λιστών της. Με βάση τα παραπάνω είναι αρκετά μετέωρο το πώς θα διαχειριστεί η Microsoft το CoD σε βάθος χρόνου, εφόσον δεν αποκλείεται να το δούμε να μπαίνει και στο Game Pass.

Ξεκαθαρίστηκε επίσης πως αυτή η συμφωνία αφορά το Call of Duty και μόνο το Call of Duty, πράγμα που σημαίνει πως οι ιθύνοντες στο Xbox θα έχουν κάθε ελεύθερο να καθορίσουν το μέλλον των υπόλοιπων IP’s που θα έχουν στο δυναμικό τους μετά τη μεγάλη συμφωνία των 69 δις δολαρίων, όπως τα Crash Bandicoot, Spyro, Tony Hawk, Overwatch, Diablo και άλλα.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.