ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΕΠΙΣΗΜΟ: Αποσύρεται από τον ρόλο του Super Mario ο Charles Martinet

Για πρώτη φορά θα ακούσουμε κάποιον άλλο στον ρόλο!

Και ποιος δεν λύγισε με την από κοινού ανακοίνωση του ηθοποιού και της Nintendo πως ο Charles Martinet αφήνει τον ρόλο του Mario σε νέα χέρια. Ο 67χρονος που έχει δημιουργήσει αμέτρητους gamers σε όλο τον κόσμο με την ερμηνεία του πίσω από την καρικατούρα του υδραυλικού της Nintendo θα πάψει να χαρίζει τη φωνή του στη θρυλική αυτή μασκότ, ενώ από εδώ και στο εξής θα είναι απλά ένας Mario Ambassador για τα events και της καμπάνιες που τρέχει η ιαπωνική εταιρεία γύρω από το franchise των Super Mario Bros.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ευθύνεται και για της χαρακτηριστικές φωνές αρκετών ακόμη χαρακτήρων της σειράς (Luigi, Wario, κλπ), όμως ο ρόλος του Mario είναι αυτός για τον οποίο έχει αφήσει ιστορία και κατέχει το ρεκόρ ως ο voice actor με τη μακρογενέστερη διατήρηση του ρόλου του σε όλη τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

«Η νέα μου περιπέτεια ξεκινά! Είστε όλοι το νούμερο 1 στην καρδιά μου! Woohoo!» έγραψε στο Twitter του ο Charles Martinet, αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η Nintendo:

«Ο Charles Martinet ήταν “η αυθεντική φωνή” του Mario στα Nintendo games για αρκετό καιρό, ξεκινώντας από το Super Mario 64. Ο Charles πλέον προχωρά στον νέο ρόλο του Mario Ambassador. Με αυτή τη μετάβαση θα αποσυρθεί από την καταγραφή φωνών για τος χαρακτήρες των games μας, όμως θα συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, μοιράζοντας τη χαρά του Mario και αλληλεπιδρώντας με όλους εσάς!

Ήταν τιμή μας να δουλεύουμε με τον Charles για να τον βοηθήσουμε να φέρει τον Mario στη ζωή για τόσα πολλά χρόνια και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε και να τον γιορτάσουμε. Παρακαλούμε μείνετε σε επιφυλακή για ένα ιδιαίτερο video message από τον Shigeru Miyamoto και τον ίδιο τον Charles, το οποίο θα δημοσιεύσουμε σε μελλοντική ημερομηνία.»

Μετά από περισσότερα από 25 χρόνια, αποχαιρετάμε τη σύνδεση που είχαμε δημιουργήσει μεταξύ της φωνής του Martinet και του Mario, εφόσον ήδη από το επερχόμενο Super Mario Bros. Wonder θα ακούσουμε τη νέα φωνή του χαρακτήρα-σημαίας της Nintendo.

Charles, σε ευχαριστούμε! Θα είσαι για πάντα ο Mario!

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.