ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΕΠΙΣΗΜΟ: Τέσσερα κλασσικά παιχνίδια του Xbox έρχονται σε PlayStation και Nintendo Switch

Καταφθάνουν μέσα στην άνοιξη.

Είναι γεγονός! Ύστερα από διάφορες φήμες, διαρροές, πολλά μπορεί και αρκετά ναι μεν αλλά, η Microsoft ανακοινώνει εν τέλει με κάθε επισημότητα την αλλαγή πλεύσης της στρατηγικής της. Τέσσερα games των Xbox Game studios που μέχρι πρότινος ήταν αποκλειστικά για τις κονσόλες της Microsoft και τα PC μεταπηδούν και σε άλλες πλατφόρμες, μέσα στην άνοιξη. Αναλυτικά τα παιχνίδια είναι τα εξής:

  • Pentiment: Ένα διακεκριμένο game, που ξεχώρισε για τον τρόπο που αφηγείται την ενδιαφέρουσα ιστορία που διαθέτει, αλλά και για την εξαιρετική αισθητική του. Αναπτύχθηκε από την Obsidian Entertainment και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε PS4, PS5 και Nintendo Switch στις 22 Φεβρουαρίου

  • Hi-Fi RUSH: Η έκπληξη της Tango Gameworks ετοιμάζεται να βρει ρυθμό και σε άλλες πλατφόρμες πέραν του Xbox, καθώς στις 19 Μαρτίου οι παίκτες του PS5 θα μπορούν να συγχρονιστούν μαζί του.

  • Grounded: Βασισμένο στην ομαδικότητα και τη συνεργασία, το παιχνίδι της Obsidian Entertainment τρυπώνει και στα PS4, PS5 και Nintendo Switch στις 16 Απριλίου. Τα χωράφια και οι κήποι του παιχνιδιού θα μπορούν να φιλοξενήσουν όλους τους τους παίκτες μαζί, ανεξάρτητα πλατφόρμας, αφού θα υποστηρίζεται cross-play για Xbox, PlayStation, Nintendo Switch και PC.

  • Sea of Thieves: Στεριά και στα PS5 βρίσκει το πειρατικό game της Rare, το οποίο αναμένεται να μεγαλώσει το μέλος του πληρώματος του. Από τις 30 Απριλίου οι κάτοχοι του PS5 θα μπορούν να σαλπάρουν στα καταγάλανα νερά του, με τη συνοδεία της παρέας τους από κάθε πλατφόρμα που είναι διαθέσιμο το παιχνίδι.

Η Microsoft δεν ξεκαθάρισε αν σκοπεύει άμεσα να κυκλοφορήσει και άλλα παιχνίδια των studios της και σε άλλες πλατφόρμες, εξέφρασε όμως την επιθυμία της να φέρει περισσότερα παιχνίδια, σε περισσότερους ανθρώπους και σε περισσότερες συσκευές. Δηλαδή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πως και άλλα games της μπορεί να ακολουθήσουμε τον δρόμο των παραπάνω. 

Όπως και να έχει, η Microsoft πραγματοποιεί ένα αρκετά μεγάλο πείραμα, το οποίο ίσως θα φανερώσει πολλά για την μελλοντική κατεύθυνση που θα πάρει, αναφορικά με το Xbox και τα αποκλειστικά.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.