ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το Metro Awakening είναι γεγονός και αφορά μία VR σκοτεινή εμπειρία

Ετοιμαστείτε να βυθιστείτε στον «ζωντανό» prequel Κόσμο του Metro.

Στο πρόσφατο State Of Play του 2024, ανακοινώθηκε μεταξύ άλλον, ένας ακόμα τίτλος της αγαπημένης σειράς, με ονομασία Metro Awakening με μία όμως σημαντική διαφορά, καθώς θα είναι αποκλειστικά VR τίτλος. Ο κόσμος του Metro ταιριάζει γάντι με τις δυνατότητες και την προοπτική που μπορεί να προσφέρει μόνο η ψηφιακή πραγματικότητα και επομένως δεν μπορούμε παρά να είμαστε ενθουσιασμένοι για την κυκλοφορία του.

Την ανάπτυξη δεν έχει αναλάβει η 4A Games, αλλά αντιθέτως, η Vertigo Games, η οποία βρίσκεται πίσω από το Arizona Sunshine, ένα VR shooter και το VR remake του "The 7th Guest". Για τον τίτλο συνεργάζεται με την Deep Silver ως publisher.

Όσον αφορά την ιστορία, ο συγγραφέας των Metro, Dmitry Glukhovsky, θα συμμετέχει σαν σύμβουλος στην πλοκή του παιχνιδιού και υπόσχεται πως το νέο Metro θα παραμείνει πιστό στην κληρονομιά της σειράς. "Αυτή η ιστορία είναι τόσο σημαντική για μένα", δήλωσε ο Glukhovsky. "Νιώθω σαν να επιστρέφω στα θεμέλια και τις ρίζες της σειράς - τώρα στο επίπεδο που μπορεί να φέρει η τεχνολογία VR".

Ο τίτλος αναμένεται να διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά stealth, ατμοσφαιρικό περιβάλλον και μάχες, στοιχεία που θα αποτελούν την ραχοκοκαλιά αυτής της prequel ιστορίας σε έναν, γεμάτο ερεθίσματα, VR κόσμο.

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στο PlayStation VR2, Meta Quest 2-3 και σε PC VR.

 

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας's Avatar

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας

Σε ένα πρώιμο στάδιο της ζωής μου ανακάλυψα πως μέσω του gaming μπορείς να είσαι και να κάνεις ό,τι θες με το πάτημα μερικών κουμπιών. Το τηλεκοντρόλ φαινόταν πια ντεμοντέ.