ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Exodus: Το νέο sci-fi game της Archetype Entertainment

Smells like Mass Effect.

Από το studio της Archetype Entertainment, με αρκετούς big-time  developers, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στα The Game Awards 2023, το παιχνίδι της ονόματι Exodus.

Το studio των James Ohlen (Baldur’s Gate 1&2, Star Wars: KOTOR, Jade Empire και Neverwinter Nights), Chad Robertson και Chris King, οι οποίοι κουβαλάνε χρόνια εμπειρίας στο RPG genre, αποτελείται από ένα ενδιαφέρον μείγμα βετεράνων του χώρου, προερχόμενοι από εταιρείες όπως η BioWare, η Naughty Dog και η 343 Industries.

Το παιχνίδι έχει αρκετές ομοιότητες με το γνώριμο σε όλους μας Mass Effect, από τα visuals μέχρι την λειτουργία των FTL Gates, που θυμίζουν Mass Relays. Καταφέρνει όμως να ξετυλίγει το κουβάρι του χρόνου λίγο παραπάνω, θυμίζοντάς μας σκηνές από το Interstellar και κομμάτια από την θεωρία του Einstein για τη σχετικότητα.

Η κάθε ομάδα βετεράνων θα προσφέρει τη δικιά της πινελιά στο παιχνίδι, χαρίζοντας μας μια μοναδική παλέτα εμπειριών. Τα ενδιαφέροντα RPG στοιχεία, όπως τα romance options, τα οποία θα επηρεάζουν την ιστορία μας θα προέρχονται από τα πρώην μέλη της BioWare, ενώ τα αξιομνημόνευτα cinematics από την πρώην ομάδα της Naughty Dog. Φυσικά, από το μείγμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πρώην devs της 343, οι οποίοι θα μας χαρίσουν ένα αξιόλογο combat system με την χρήση του “μυστηριώδους” Orion Gauntlet το οποίο θα μας δίνει την επιλογή του πώς θέλουμε να πολεμήσουμε.

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε PS5, Xbox Series X, και PC, μέσω Steam και Epic, χωρίς όμως να μας είναι γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας.

Μιχάλης Κωνσταντάκης's Avatar

Μιχάλης Κωνσταντάκης

Γιατί το gaming για μένα είναι μια στιγμή ηρεμίας μέσα στο χάος.