ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το "μούφα" Fall Guys για κινητά κάνει πάταγο με 160 εκατομμύρια λήψεις

Ένας κλώνος που κάνει χαμό.

Τα περισσότερα mainstream games έχουν και τη.. φθηνή τους εκδοχή, ακόμα και το Fall Guys που έχει γίνει πια free-to-play. Λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα του παιχνιδιού τον Αύγουστο του 2020 υπήρξε ακόμη ένα παρόμοιο game, το Stumble Guys, που βρήκε τον δρόμο του για τα App Store και Google Play, αντιγράφοντας το concept, τις λειτουργίες και μερικώς το όνομα του τίτλου της Mediatonic. Μολονότι είχε "κάτσει" σαν παιχνίδι, η έκρηξη του Fall Guys μετά τη δωρεάν διανομή του φαίνεται πως το επανάφερε στο προσκήνιο, εφόσον τα downloads του Stumble Guys εκτινάχθηκαν το τελευταίο δίμηνο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του mobilegamer.biz, από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο που μας πέρασε, το Stumble Guys καλωσόρισε 130 εκατομμύρια ακόμη παίκτες στους servers του, ανεβάζοντας τις συνολικές λήψεις του στα 160 εκατομμύρια. Τεράστια ευθύνη για αυτό φέρεται να φέρει η απουσία του Fall Guys από κινητές συσκευές, επομένως το Stumble Guys έχει όλη την πίτα της mobile αγοράς που δεν έχει πρόσβαση σε PC/κονσόλα ή θέλει έστω να παίζει κάτι σαν Fall Guys στο κινητό της. Το παρακάτω γράφημα είναι χαρακτηριστικό της επιτυχίας που σημειώνει.

Τα συνολικά κέρδη της φινλανδικής Kitka Games που το δημιούργησε αγγίζουν τα 21.5 εκατομμύρια δολάρια, με την επιτυχία του παιχνιδιού να συνεχίζει να αυξάνεται εκθετικά όσο δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Βέβαια, δεν χωράει αμφιβολία πως αποτελεί φτυστή αντιγραφή του Fall Guys, επομένως αν ποτέ η Epic Games αρχίσει να σκέφτεται την εισαγωγή του παιχνιδιού της στην mobile αγορά, δεν αποκλείεται να κινηθεί και νομικά απέναντι στο Stumble Guys. 

Υπενθυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα το Fall Guys: Ultimate Knockout συμπλήρωσε 50 εκατομμύρια downloads σε όλες τις πλατφόρμες κυκλοφορίας του.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88