ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Οι fans ψήφισαν το καλύτερο και το τρομακτικότερο Resident Evil παιχνίδι

Έχουμε κι άλλα στατιστικά.

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε το τεράστιο launch του Resident Evil 4, την επανέκδοση του - κατά πολλούς - κορυφαίου RE στην ιστορία. Αυτό βοήθησε αρκετό κόσμο στο να θυμηθεί το παιχνίδι και να αναπολήσει μερικές επικές στιγμές του survival-horror franchise της Capcom, κάτι που κατάλαβε και εκμεταλλεύτηκε το Famitsu. Μέσα από δημοσκοπήσεις που πραγματοποίησε το ιαπωνικό περιοδικό ψυχαγωγίας είδαμε τη γνώμη των fans του Resident Evil γύρω από τους αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς, από τις πολύ μισητές μορφές, όπως και ποιο είναι το RE που τους τρόμαξε περισσότερο.

Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων μας έδωσε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα. Για αρχή, τρομακτικότερο παιχνίδι της σειράς θεωρήθηκε - προς έκπληξη κανενός - το Resident Evil VII: Biohazard. Το περιμέναμε, εφόσον είναι το παιχνίδι που θέλησε να μεταβεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στην κατηγορία του τρόμου, κάτι που μάλιστα δεν άρεσε στην πληρότητα των υποστηρικτών, για αυτό και η Capcom έριξε λίγο τα επίπεδα εκφοβισμού στο άμεσο sequel, Resident Evil Village. 

Όσον αφορά στους αγαπημένους χαρακτήρες και δη πρωταγωνιστές των Resident Evil games, την πρώτη θέση κατέκτησε ο πρωταγωνιστής της προ τριημέρου επανακυκλοφορίας, ο Leon S. Kennedy. Από κάτω του βρέθηκαν οι Jill Valentine και Chris Redfield. Ούτε εδώ εκπλαγήκαμε, εφόσον τα όσα είδαμε από τον Leon στα RE2, RE4 και RE6 κατέστησαν λογική αυτή την επιλογή. Στον αντίποδα, πιο μισητές παρουσίες αποδείχθηκαν αυτές των Wesker, Nicholai και Licker.

Η εκτίμηση του κόσμου, καθαρά από άποψη συνολικής ποιότητας, ανήκει μέχρι σήμερα στο Resident Evil 4, εφόσον ψηφίστηκε ως το κορυφαίο RE game όλων των εποχών. Πίσω του τα Resident Evil 2 Remake και το original Resident Evil 2, μία τριάδα που πιστεύουμε θα αλλάξει κρίνοντας από τον ντόρο που ήδη προκαλεί το remake του Resident Evil 4. 

Άλλα stats μας μιλούν για την πιο τρομακτική στιγμή της σειράς ή τη μεγαλύτερη σκηνή-έκπληξη. 

Δείτε επίσης το review μας για το remake του Resident Evil 4.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88