ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η EA θέλει να διακόψει τη συνεργασία της με την FIFA

Αποκαλυπτικές δηλώσεις από τον CEO της ΕΑ.

Η σχέση της EA με τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) φαίνεται πως περνάει μία μεγάλη κρίση. Ο CEO της EA, Andrew Wilson, έχει δώσει μία ειλικρινή εκτίμηση στους υπαλλήλους της εταιρείας, λέγοντας πως θα ήταν καλύτερα να τερματιστεί η τριάντα ετών σχέση που έχουν με την FIFA.

Σε μία εσωτερική συνάντηση του προσωπικού της EA που διεξάχθηκε τον Νοέμβριο, ο Wilson ανέφερε μερικά αποκαλυπτικά πράγματα όσο αφορά την κατάσταση των διαπραγματεύσεων. Ένα από αυτά ήταν πως η άδεια της FIFA αποτέλεσε εμπόδιο στις φιλοδοξίες της EA για τη σειρά παιχνιδιών. Ο Wilson ισχυρίστηκε πως η FIFA είχε αποκλείσει την ΕΑ από το να επεκτείνει τα παιχνίδια της σε λειτουργίες πέρα από το παραδοσιακό 11v11 ή άλλα ευρύτερα ψηφιακά οικοσυστήματα, ενώ ανέφερε πως η μοναδική αξία που έλαβε η EA από την άδεια σε μία χρονιά που δεν υπήρχε Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν τα τέσσερα γράμματα στο μπροστινό μέρος του κουτιού.

Να υπενθυμίσουμε πως η EA και η FIFA ήρθαν σε μία απροσδόκητη σειρά δηλώσεων την περασμένη χρονιά, οι οποίες ξεκίνησαν όταν ο εκδότης βιντεοπαιχνιδιών αποφάσισε να φανερώσει δημόσια τις σκέψεις του για τον τερματισμό της σχέσης του με την Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με μία έκθεση των New York Times που δημοσιεύτηκε την ίδια περίοδο, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο σταμάτησαν εξαιτίας της επιθυμίας της EA για περισσότερα δικαιώματα, αλλά και εξαιτίας της FIFA που ζητούσε τα διπλά χρήματα για την ανανέωση της άδειας. Πιο συγκεκριμένα, η ομοσπονδία θέλησε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να συνεχιστεί να αναγράφεται το όνομα της στο γνωστό ποδοσφαιράκι για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Εάν οι διαπραγματεύσεις ναυαγήσουν, τότε σημαίνει πως μετά το φετινό FIFA 23, που θα περιλαμβάνει και το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, θα είναι και το τελευταίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της EA που θα χρησιμοποιεί το όνομα FIFA.

Ακόμα και οι πιο μακροχρόνιες σχέσεις φαίνεται πως περνάνε κρίσεις, μένει να δούμε τι πραγματικά θα ισχύσει και πως αυτό θα επηρεάσει την γνωστή ποδοσφαιρική σειρά. Πάντως με όλα αυτά που συμβαίνουν ίσως να μην μου κάνει εντύπωση αν ο ήλιος ανατείλει από την δύση.

Πηγή: VGC

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88