ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η σειρά Final Fantasy Pixel Remaster μπορεί να έρθει σε Switch και PS4

Pixel art και σε σύγχρονες κονσόλες;

Στον ισότοπο ESRB εμφανίστηκε rating, σε Switch & PS4, για τη σειρά Final Fantasy Pixel Remaster. Πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι -ενδεχομένως- τα 6 παιχνίδια θα κάνουν ντεμπούτο στις πιο σύγχρονες κονσόλες, εφόσον προηγουμένως υπήρχε rating του ESRB μόνο για PC. Η σειρά γιορτάζει την 35η επέτειό της την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, η οποία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μία κατάλληλη ημερομηνία είτε για μια ανακοίνωση είτε για μια κυκλοφορία-έκπληξη. Τα τρία πρώτα Final Fantasy Pixel Remasters, μεμονωμένοι τίτλοι των Final Fantasy I, II και III, κυκλοφόρησαν για PC και κινητά τον Ιούλιο του 2021. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα Pixel Remasters για τα Final Fantasy IV, V και VI.

Την εποχή της αρχικής κυκλοφορίας των Pixel Remasters, ο brand manager του Final Fantasy Yoshinori Kitase σχολίασε:

"Κάθε φορά που κυκλοφορεί ένας νέος τίτλος Final Fantasy, νομίζω ότι υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να επιστρέψουν στις ρίζες της σειράς. Αυτό το έργο ξεκίνησε επειδή θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν βολικό τρόπο για τους οπαδούς και τους νέους παίκτες να απολαμβάνουν αυτά τα αυθεντικά κλασικά παιχνίδια, με γραφικά που έχουν μια συνεχεία και συνεπεία, ένα ενιαίο περιβάλλον χρήσης δηλαδή."

Ο αρχικός δημιουργός του Final Fantasy, Hironobu Sakaguchi, έκανε επίσης μια δήλωση:

"Όταν δούλευα πάνω στα πρωτότυπα, δεν πίστευα ότι η σειρά Final Fantasy θα γινόταν remastered σχεδόν 35 χρόνια αργότερα. Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών μόλις είχε εδραιωθεί. Έτσι, χωρίς κανείς άλλος να δείχνει το δρόμο, έπρεπε να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά στην πρώτη γραμμή. Θυμάμαι πως εκείνη την εποχή περάσαμε από πολλές δοκιμές και λάθη. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που το Final Fantasy συνεχίστηκε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα."

Μακάρι να γίνει πραγματικότητα και να έρθουν στις κονσόλες τα Final Fantasy Pixel Remasters γιατί θα χαροποιήσει και τους fans αλλά και όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο ρετρό, δεν είναι τυχαίο που η σειρά υπάρχει εδώ και τρεις δεκαετίες.

Πηγή: VGC

Λευτέρης Κλεώπας's Avatar

Λευτέρης Κλεώπας

Τα games για εμένα είναι σαν ένα καλό βιβλίο: μπορεί να φέρουν διασκέδαση μέχρι τροφή για σκέψη.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88