ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Fort Solis: Gameplay trailer με πρωταγωνιστές τους Troy Baker και Roger Clark

Gameplay δεν είδαμε, πάντως.

Σε συνέντευξή του για την IGN, o director της Fallen Leaf, James Tinsdale, ανέφερε μια σειρά από παιχνίδια ως “εμπνεύσεις” για το Fort Solis. Για τη διαδραστική αφήγηση, αντλούν από την Quantic Dream, για το setting από το Dead Space, για το μονοπλάνο από το God of War.

Η λογική “να φτιάξουμε κάτι σαν αυτό”, συχνά οδηγεί σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα, αλλά υπάρχουν και στοιχεία που μας δίνουν αισιοδοξία για το Fort Solis. Το κυριότερο αυτών, είναι το γεγονός ότι πρωταγωνιστούν ο Troy Baker - περιττές οι συστάσεις, νομίζω - και ο Roger Clark, γνωστός κυρίως για την εμβληματική ερμηνεία του ως Arthur Morgan. Τι είναι, λοιπόν, το Fort Solis;

Σύμφωνα με την περιγραφή του παιχνιδιού στο Steam, “το Fort Solis είναι ένα third-person, single-player θρίλερ που διαδραματίζεται σε μια μακρά νύχτα στον Άρη. Ο μηχανικός Τζακ Λίρι απαντά σε έναν συναγερμό ρουτίνας όπου τα γεγονότα ξετυλίγονται και κλιμακώνονται εκτός ελέγχου με τρόπο που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.”

{youtube}DVnd3wtpf1k{/youtube}

To game αναπτύσσεται από την Fallen Leaf και την Βlack Drakkar Games, με εκδότρια την Dear Villagers. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η εμπειρία εστιάζει στην “εμβυθιστική αφήγηση”. “Το Fort Solis στοχεύει να προσφέρει μια high-fidelity εμπειρία που έχει σχεδιαστεί για να εμβυθίσει πλήρως τον παίκτη στο καστ και τη μεγάλη τους νύχτα. Με ερμηνείες από τους Roger Clark, Troy Baker και Julia Brown, το Fort Solis επιχειρεί να προσφέρει συναισθήματα, φόβο, ενσυναίσθηση και πολλά άλλα σε κάθε κεφάλαιο”.

Σχετικά με το πώς ακριβώς παίζει κανείς το Fort Solis, το “gameplay” τρέιλερ δεν δίνει πολλές απαντήσεις. Βλέπουμε ατμοσφαιρικές, φωτορεαλιστικές σκηνές, χαρακτήρες να τρέχουν και να οδηγούν, αλλά όχι πολλά περισσότερα. Παρακαλούμε, developers, μην το κάνετε αυτό. Στην περιγραφή του βίντεο, πάντως, η εκδότρια εταιρία αναφέρει πως «το gameplay είναι ακριβώς όπως το βλέπετε εδώ». Χωρίς, δηλαδή, μη διηγητικό HUD, χωρίς load times και χωρίς cuts.

Δε γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας. Σύμφωνα με το τελευταίο τρέιλερ, το Fort Solis κυκλοφορεί PS5 και PC αυτό το καλοκαίρι.

Γιώργος Δρίτσας's Avatar

Γιώργος Δρίτσας

Τα video games προσφέρουν μια μαγική ιδιότητα: μπορείς να βρεις τον εαυτό σου, χάνοντάς τον.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88