ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Game Freak θέλει να εστιάσει σε νέα παιχνίδια εκτός των Pokémon

Pikachu, δε διαλέγω μόνο εσένα.

Εδώ και περίπου τριάντα χρόνια η Game Freak έχει συνδέσει άρρητα το όνομα της με τον μαγικό κόσμο των Pokémon. Η διάσημη εταιρία ανάπτυξης γνωστή και ως The Pokémon Company, κυκλοφόρησε τον πρώτο τίτλο με ονομασία Pokémon Red και Blue το αρκετά μακρινό 1996 και από τότε ασχολείται σχεδόν ολοκληρωτικά με αυτό το franchise, αφού έχει κυκλοφορήσει από τότε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 26 ακόμα παιχνίδια.

Ο director Masao Taya με δηλώσεις του στο Axios, δεσμεύτηκε πώς το στούντιο πλέον θα πλεύσει σε νέα πιό «άγνωστα» νερά όσον αφορά τις κυκλοφορίες παιχνιδιών, χωρίς βέβαια να παραμεληθούν τα ήδη γνωστά.

Το στούντιο πρόσφατα κυκλοφόρησε το remake του Pocket Card Jockey: Ride On! του Nintendo 3DS για iOS και σύντομα για Android συσκευές και με αφορμή αυτό, ο Taya ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για το στούντιο να συνεχίσει να δημιουργεί και να κυκλοφορεί τίτλους εκτός της σειράς του Pokémon.»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Τα τελευταία χρόνια, οι απαιτούμενοι πόροι που χρειάζονται για την ανάπτυξη παιχνιδιών έχουν αυξηθεί, έτσι το Development Department One δοκιμάζει ένα στύλ ανάπτυξης όπου συνεργάζεται με εξωτερικά στούντιο.»

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως η Game Freak εδώ και περίπου μια δεκαετία έχει στήσει ένα εσωτερικό project εν ονόματι Gear Project, στο οποίο οι developers έχουν την ελευθερία να προτείνουν νέες πρωτότυπες ιδέες. Στην προσπάθεια αυτής της «απογαλάκτισης» συμμετείχαν τα HarmoKnight, Tembo the Badass Elephant και Giga Wrecker τα οποία όμως δεν κατάφεραν να σπάσουν και τα ταμεία.

Πηγή: Axios

Γιώργος Μπαβέλας's Avatar

Γιώργος Μπαβέλας

To gaming λειτουργεί ως μία μορφή ψυχοθεραπείας, μια προσπάθεια να δω την καθημερινότητά μου λίγο πιο ρομαντικά.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88