ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Οι κορυφαίοι game publishers του 2022 σύμφωνα με το Metacritic

Θρίαμβος για το PlayStation.

Για 13η συνεχόμενη χρονιά, η πλατφόρμα του Metacritic βάζει σε σειρά τα κριτήριά της και κατατάσσει τους κορυφαίους εκδότες της gaming βιομηχανίας για τη συνεισφορά τους από άποψη κυκλοφοριών. Συνυπολογίζοντας τον αριθμό των τίτλων που έφεραν στην αγορά με τους βαθμολογικούς μέσους όρους που διαφημίζει το συγκεκριμένο site είχαμε μία 45άδα εταιρειών, τα προϊόντα των οποίων εκτείνονταν μεταξύ αξιολογήσεων του 58.4% στην τελευταία θέση, μέχρι το 85.6% του πρώτου.

Το στέμμα επέστρεψε στο μέτωπο της Sony και του PlayStation, εφόσον αυτό είναι το brand που συγκέντρωσε το ύψιστο ποσοστό, κάτι που δεν προκάλεσε εντύπωση όταν είδαμε games επιπέδου God of War Ragnarök, Gran Turismo 7 και Horizon Forbidden West μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος. Το 2021 είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση, όμως δεν δυσκολεύτηκε να διακριθεί την περασμένη χρονιά, όταν η δεύτερη θέση απείχε σημαντικά μέχρι το 81.6%. Έκπληξη στο συγκεκριμένο σποτ, εφόσον ο publisher νούμερο 2 του 2022 ήταν η Paradox Interactive, που δεν πέρασε από το ραντάρ αρκετών. Στη δεκάδα βλέπουμε και άλλους "μεγάλους του gaming" όπως η Activision (no.3), Take-Two (no.5) και Capcom (no.6).

Ορίστε οι 10 πρώτες θέσεις:

  1. Sony Interactive Entertainment -- 85.6
  2. Paradox Interactive -- 81.6 
  3. Activision Blizzard -- 76.5 
  4. Focus Entertainment -- 80
  5. Take-Two -- 78.9
  6. Capcom -- 78.6
  7. Sega -- 79.3
  8. Annapurna Interactive -- 79.2
  9. Humble Games -- 76.8
  10. Devolver Digital -- 78.3

Σίγουρα παρατηρήσατε μερικές ηχηρές απουσίες, με αποκορύφωμα αυτή του Xbox, εφόσον το gaming brand της Microsoft παρέδωσε τα σκήπτρα του 2021, εξαφανιζόμενο εντελώς από την αντίστοιχη λίστα του 2022. Αυτό συνέβη διότι μέσα στο 2022 είχε μόνο το Pentiment που, αν και πήγε πάρα πολύ καλά, δεν το καθιστά επιλέξιμο. Ίσως βέβαια να είναι καλύτερη αυτή η εξέλιξη από τις πολύ χαμηλές θέσεις που είδαν άλλοι publishers τους εαυτούς τους. Ενδεικτικά, η Nintendo βρέθηκε στη θέση νούμερο 12, η EA στην 17η, η Bandai στην 24η, η Square Enix στην 26η και η Ubisoft στην 38η.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88