ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Διαφημίσεις εν μέσω gameplay ίσως υπάρξουν σε φθηνότερο Game Pass και PS Plus

Η χρηματοδότηση του gaming ίσως μεταφερθεί ριζικά στη διαφήμιση.

Υπηρεσίες όπως το PlayStation Plus Premium (17,99 $/μήνα) και το Xbox Game Pass Ultimate (14,99 $/μήνα) θα μπορούσαν να δουν μείωση τιμής με αντάλλαγμα διαφημιστικά διαλείμματα ή παρεμβαλλόμενες διαφημίσεις εντός του κόσμου του παινχιδιού.

Σύμφωνα με τον Joost Van Dreunen, ιδρυτή της εταιρείας αναλυτών SuperData και συγγραφέα της επιτομής της αγοράς παιχνιδιών One Up, οι φθηνότερες βαθμίδες συνδρομής που υποστηρίζονται από διαφημίσεις είναι ένα λογικό βήμα προς τα εμπρός.

«Η προσφορά μιας συνδρομής που υποστηρίζεται από διαφημίσεις είναι το επόμενο λογικό βήμα όχι μόνο για τη Sony και τη Microsoft, αλλά για την ευρύτερη αγορά ψηφιακής ψυχαγωγίας, είτε μας αρέσει είτε όχι», δήλωσε ο Van Dreunen σε πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο. "Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε διαφημίσεις να εμφανίζονται εκεί που δεν υπήρχαν προηγουμένως. Ο χρόνος κατά τον οποίο τα βιντεοπαιχνίδια ήταν οι λεγόμενοι χώροι "καθαρού παιχνιδιού", που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν εμπορικά μηνύματα, έχει τελειώσει. "

Στο site Superjoost Playlist, o Van Dreunen γράφει πως «είναι πιθανό, για παράδειγμα, τα παιχνίδια για πολλούς παίκτες να διαθέτουν παρενθετικές διαφημίσεις και οθόνες φόρτωσης με χορηγία. Η Riot Games έχει ήδη πειραματιστεί με banner εντός του παιχνιδιού που δείχνουν διαφημίσεις που είναι ορατές μόνο στους θεατές και όχι στους παίκτες. Στο ίδιο μήκος κύματος, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την έννοια των εκδηλώσεων με χορηγία.

«Τα περιβάλλοντα είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακά και επομένως ικανά να διευκολύνουν κάθε είδους αισθητικές αλλαγές και ενσωματώσεις διαφημίσεων. Εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με τη στόχευση και την προστασία ιδιαίτερα νεότερου καταναλωτικού κοινού.”

Ίσως το πιο τρανταχτό παράδειγμα που ταιριάζει στις δηλώσεις του Van Dreunen να είναι το Fortnite, το οποίο έχει μετατραπεί – μέσα σε μερικά χρόνια – σε ένα τεράστιο, ψηφιακό διαφημιστικό πάρκο. Από τη συναυλία του Travis Scott, ως την εμφάνιση του Mr Beast ως skin, το Fortnite ίσως να έχει ήδη προαναγγείλει μια νέα εποχή για τα videogames.

Πηγή: Tweak Town

Γιώργος Δρίτσας's Avatar

Γιώργος Δρίτσας

Τα video games προσφέρουν μια μαγική ιδιότητα: μπορείς να βρεις τον εαυτό σου, χάνοντάς τον.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88