ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Ghost of Yōtei: Η Sucker Punch ανακοίνωσε το sequel του Ghost of Tsushima

Με νέα πρωταγωνίστρια, σε άλλη εποχή!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το αποψινό State of Play, εφόσον είδαμε επιτέλους το επόμενο παιχνίδι που ετοιμάζει η Sucker Punch και είναι φυσικά η συνέχεια του Ghost of Tsushima.

Το παιχνίδι θα ονομάζεται Ghost of Yōtei, εμπνευσμένο από το ομώνυμο όρος της Ιαπωνίας, και σε αυτό θα πρωταγωνιστεί η Atsu (την υποδύεται η Erika Ishii), που αναλαμβάνει τον ρόλο του "Φαντάσματος" και βλέπουμε ότι αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί ταυτοχρόνως δύο katana για να υπερασπίζεται τον εαυτό της.

Νωρίς στο τρέιλερ του παιχνιδιού, που ξεκινά με Kurosawa φίλτρο, αναγράφεται πως το game διαδραματίζεται το 1603, πράγμα που σημαίνει ότι τα όσα συμβαίνουν σε αυτό καταφθάνουν 300 χρόνια αργότερα από την ιστορία του Jin Sakai και την εισβολή των Μογγόλων. 

Χωρίς να μπορούμε να αποσπάσουμε πολλά από τα όσα μας πληροφορεί το PS Blog, εξηγείται ότι όλα συμβαίνουν στα πέριξ του όρους Yōtei, στην περιοχή Hokkaido, όπου δεν υφίστανται οι οργανωμένες samurai clans που είδαμε στο Ghost of Tshushima. Εκεί θα συναντήσουμε "εκτεταμένα λιβάδια, χιονισμένες τούνδρες και απροσδόκητους κινδύνους", αναφέρει χαρακτηριστικά η Sucker Punch, ενώ πήραμε και μία γεύση από μονομαχίες με τους ronin που αναγκάζουν την Atsu να βγάλει τη λεπίδα της από τη θήκη της, εφόσον την κυνηγούν.

Να πούμε και το προφανές; Το παιχνίδι δείχνει πανέμορφο, με τον Mark Cerny να προειδοποιεί πριν το δούμε ότι θα είναι μία PS5 Pro Enhanced εμπειρία όσο καμία. Τα απέραντα τοπία δείχνουν πιο καθαρά και ρεαλιστικά από ποτέ, και εννοείται πως η βλάστηση απάνω τους πρωταγωνιστεί και θα μας κόψει την ανάσα και στο Ghost of Yōtei. Πολύ ευπρόσδεκτο ότι μαζί μας, σε ακόμα ένα τέτοιο ταξίδι στη φεουδαρχική Ιαπωνία, θα έχουμε τον άνεμο να μας κατευθύνει και την πανίδα (βλέπουμε έναν λύκο για αρχή) να μας οδηγεί σε σημεία ενδιαφέροντος.

Όλα αυτά - και ακόμα περισσότερα ελπίζουμε - θα τα δούμε στο Ghost of Yōtei το 2025, μόνο στο PS5.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.