ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

H ASUS ανακοίνωσε το νέο ενισχυμένο ROG Ally Χ

Η επόμενη φορητή PC συσκευή της ASUS φέρνει αλλαγές και εστιάζει σε καίριους τομείς.

Η ASUS έδωσε συνέχεια στην προσπάθειά της να εισχωρήσει στην αγορά των λεγόμενων PC handhelds ανακοινώνοντας το ROG Ally Χ στο event της Computex 2024, με την ίδια την εταιρεία μάλιστα να γνωστοποιεί πως τα pre-orders έχουν ήδη ξεκινήσει. Σε αντίθεση με το προηγούμενο ROG Ally, η ASUS επέλεξε αυτή τη φορά να το "ντύσει" με μαύρο χρώμα προσαρμόζοντας παράλληλα το σχήμα του για καλύτερο κράτημα, ενώ επίσης σε ότι αφορά το εσωτερικό του προκύπτουν αλλαγές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως στην απόδοση, την μνήμη, τον αποθηκευτικό χώρο και φυσικά την μπαταρία.

Συγκεκριμένα, το ROG Ally X έχει αρχικά "εξοπλιστεί" με έναν ταχύτατο NVMe SSD με 1TB χωρητικότητα, -διαθέτει θύρα MicroSD για περαιτέρω επέκταση του- 2 θύρες USB-C (Thunderbolt 4 και USB 3.2 Gen 2), καθώς και μία αισθητά μεγαλύτερη μπαταρία στα 80Wh, η οποία μάλιστα προβλέπεται να διαρκεί μέχρι και δύο φορές περισσότερο από το προηγούμενο (40Wh). Αξίζει να αναφερθεί, πως η συσκευή συνοδεύεται από έναν 65W φορτιστή, ο οποίος θα καλύπτει με επάρκεια της ανάγκες σε ενέργεια και ταχύτητα.

Επιπλέον, όσον αναφορά τον επεξεργαστή εκείνος μπορεί να παραμένει ο ίδιος (Ryzen Z1 Extreme), ωστόσο η βελτίωση στην μπαταρία θα επιτρέπει δυνητικά μία πιο ομαλή και γρήγορη εμπειρία σε ορισμένα σενάρια. Το handheld κάνει επίσης ένα σημαντικό άνοιγμα στην μνήμη ram, αφού αυτή πλέον ανέρχεται στα 24GB LPDDR5 και είναι χρονισμένη στα 7500Mhz. 

Να σημειωθεί πως η οθόνη και τα ηχεία δεν γνώρισαν καμία βελτίωση όσον αναφορά το hardware και επομένως χρησιμοποιείται ξανά η 120Hz IPS οθόνη (με 7ms φερόμενη απόκριση), αλλά στην προκειμένη περίπτωση προστίθεται μία πολύ σημαντική λειτουργία, αφού πλέον είναι δυνατή η χρήση του AMD FreeSync Premium, το οποίο θα βοηθά στην εξάλειψη οπτικής τραχύτητας (tearing) και περιορίζει το stuttering.

Το ROG Ally X κυκλοφορεί στην Αμερική με τιμή τα 799 δολάρια ενώ επίσης προβλέπεται 3 μήνες δωρεάν συνδρομής στο Xbox Game Pass σε περίπτωση προπαραγγελίας.

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας's Avatar

Κωνσταντίνος Μπούρπουλας

Σε ένα πρώιμο στάδιο της ζωής μου ανακάλυψα πως μέσω του gaming μπορείς να είσαι και να κάνεις ό,τι θες με το πάτημα μερικών κουμπιών. Το τηλεκοντρόλ φαινόταν πια ντεμοντέ.